O Štadión Malatinského sa zaujíma ďalší investor

  • Spravodajstvo
  • 19. októbra 2011, 09:13
  • Autor:sita/red

TRNAVA – Trnava je v kontakte s ďalším investorom, ktorý má záujem o zrekonštruovanie Štadióna Antona Malatinského. Už na budúci týždeň majú poslanci mestského zastupiteľstva odsúhlasiť spracovanie zmeny územného plánu v tejto lokalite.

Na rozdiel od plánov švajčiarskeho záujemcu by nový investor štadión neotáčal, zachoval by aj terajší trávnik a takmer novú západnú tribúnu. "Súčasný územný plán mesta uvažuje so zmenou polohy štadióna. Keďže na to nie je investor, je zbytočné držať v územnom pláne takúto zmenu," povedal primátor Vladimír Butko.

Terajší územný plán bol vypracovaný podľa požiadaviek švajčiarskeho konzorcia Hidber Consultants, ktoré plánovalo výstavbu úplne nového štadióna s obchodmi, bytmi, hotelom a ďalšími komerčnými aktivitami v rozsahu až 133 miliónov eur. Konzorcium podpísalo s vedením mesta pred tromi rokmi memorandum o spolupráci, no neskôr sa odmlčalo.

"V súčasnosti je zámerom mesta realizovať prestavbu štadióna v pôvodnom mieste, s prístavbou obchodných priestorov prepojených do parkoviska pri amfiteátri a nezasahovať do plochy pri nákupnom centre,“ uvádza sa v materiáli, ktorý dostali poslanci.

Butko odmieta hovoriť o investorovi, výške investície či časovej postupnosti s vysvetlením, že momentálne sa rokuje len o o zmene územného plánu. Vo futbalových kuloároch sa ako záujemcovia o rekonštrukciu štadióna spomínajú majitelia futbalového klubu Spartak Trnava.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela