Automobilka PSA Peugeot Citroën zastaví výrobu

  • Spravodajstvo
  • 19. októbra 2011, 14:22
  • Autor:sita/red

TRNAVA – Trnavská automobilka PSA Peugeot Citroën Slovakia opäť zastaví výrobu. Tentoraz na deväť pracovných dní. „Dôvodom sú nižšie objednávky áut v závere roka, ktoré súvisia aj s napätou ekonomickou situáciou a sociálnymi nepokojmi v Európe,“ informovala hovorkyňa automobilky Ivana Pavelková.

Výroba bude stáť od 28. októbra do 4. novembra a od 14. do 18. novembra. "Počas siedmich nevýrobných dní sa zamestnanci budú vzdelávať alebo budú mať pridelenú náhradnú prácu. Počas dvoch dní, 31. októbra a 18. novembra však závod bude úplne zatvorený, pretože tieto nevýrobné dni nadväzujú na štátne sviatky,“ povedala Ivana Pavelková.

Automobilka bude zamestnancov podľa jej slov školiť hlavne preto, aby ochránila ich októbrový a novembrový plat. Umožňuje jej to flexikonto, ktoré má zakotvené vo svojej kolektívnej zmluve. Ak ho zamestnanec nevyužije, môže čerpať dovolenku alebo náhradné voľno, jeho príjem tak zostane nezmenený.

Nevýrobné dni neovplyvnia nábor na tretiu zmenu, ktorá súvisí s výrobou nového modelu. V júli 2012 bude mať automobilka vytvorených 800 nových pracovných miest.

Trnavský závod PSA Peugeot Citroën Slovakia slávnostne otvorili presne pred piatimi rokmi, 19. októbra 2006. Odvtedy z jeho výrobných pásov odišlo už takmer milión vozidiel.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava