Piešťany na prvom mieste v hlasovaní o obnovu sôch

  • Spravodajstvo
  • 18. októbra 2011, 14:52
  • Autor:ts/red

PIEŠŤANY – Do konca októbra môže verejnosť online hlasovaním rozhodnúť o tom, ktorá z ôsmich sôch v rôznych mestách Slovenska sa dočká obnovy. Grant na rekonštrukciu poskytne Nadácia VÚB. V priebežných výsledkoch zatiaľ jednoznačne vedie súbor antických sôch v Piešťanoch, zoznam uzatvárajú Mošovce s pomníkom Jána Kollára.

Za záchranu sôch doteraz hlasovalo takmer 6 000 ľudí.  Minulý rok sa za posledných pár dní hlasovania Trnava vyšvihla z posledného miesta na prvé – a získala tak financie na opravu historických hodín na Katedrále sv. Jána Krstiteľa. Či sa podobný husársky kúsok podarí aj niektorým z tohtoročných súťažiacich, sa dozvieme po uzavretí online hlasovania v pondelok 31. októbra. Ešte necelé dva týždne teda verejnosť môže zahlasovať za (v poradí podľa priebežných výsledkov hlasovania k 19. októbru):

Piešťany so sochami antických bohov – 1419 hlasov,
Veľké Vozokany s pamätníkom protitureckých bojov – 1187 hlasov,
Námestovo so sochou P. O. Hviezdoslava – 665 hlasov,
Martin s alegorickými sochami pred Divadlom SNP – 657 hlasov,
Predmier s pamätníkom M. R. Štefánika – 645 hlasov,
Očová s pomníkom Mateja Bela – 531 hlasov,
Madunice so sochou Jána Hollého – 528 hlasov,
Mošovce s pomníkom Jána Kollára – 199 hlasov.

Ako vidno z doterajších výsledkov, o víťazstve nerozhoduje počet obyvateľov zapojených miest, ale skôr nasadenie a záujem sympatizantov. Zapojiť sa môžete na stránke www.vub.sk/sochy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava