Mamrilla: Nemáme kostlivcov v skrini

  • Nezaradené
  • 17. októbra 2011, 20:33
  • Autor:vd

PIEŠŤANY – Ako sme pred dvomi týždňami avizovali, prinášame vám celý rozhovor s novým riaditeľom piešťanskej nemocnice – ekonómom Róbertom Mamrillom. Hoci k výpovediam lekárov sa nechcel vyjadrovať, je presvedčený, že najsilnejším kapitálom nemocnice sú práve oni. „Nemáme kostlivcov v skrini, máme veľkú šancu prežiť,“ tvrdí šéf nemocnice, ktorý potvrdzuje pravidlo – nová metla dobre metie. Podarí sa novému riaditeľovi zmeniť aj imidž nemocnice? Pacienti by to prijali.

Kde vidíte rezervy piešťanskej nemocnice? Ktorým smerom by sa mohla rozbehnúť v budúcnosti?

"Budúcnosť sa odvíja od toho, čo je dnes. A to čo je dnes, dôsledkom minulosti. Myslím si, že  v tejto nemocnici bolo premárnených veľa investičných príležitostí v rokoch 2003 – 2010. Som presvedčený o tom, že tu bolo veľa nekompetentných rozhodnutí.  Ale zosumarizované klady aj zápory ukazujú, že táto nemocnica sa dá resuscitovať a urobiť z nej prosperujúce zdravotnícke zariadenie. Nemocnica totiž nemá žiadne vážne problémové externé zmluvy. Nemá takzvaných kostlivcov  v skrini, čo nie je až také štandardné, pretože mnohé nemocnice môžu práve nevýhodné, zabetónované zmluvy s obrovskými pokutami, položiť . Piešťanská nemocnica ich nemá. Navyše, má aj vysporiadané všetky záväzky voči sociálke, čo je veľmi dôležité memento, ktoré iné nemocnice nemajú.  Žiaľ, musím konštatovať, že nie je to bežné, že zdravotnícke zariadenia odvádzajú peniaze za svojich zamestnancov. A ďalšia vec je, že portfólio produktovej línie zdravotnej starostlivosti je tu veľmi dobré a dá sa na ňom stavať."

Za všetkým sú ale ľudia…

"Máte pravdu, okrem toho je tu veľmi dobrý tím lekárov. Ja tvrdím, že najväčším aktívom každej firmy je ľudský kapitál. A ten tu je.  Nemocnica je v problémoch, ktoré sa dajú riešiť,  príčiny som vám už povedal – nekompetentné rozhodnutia. Piešťanská nemocnica nemala vypracovaný žiaden fair plán, víziu do budúcnosti na niekoľko rokov dopredu. Preto jedna z hlavých úloh, ktoré teraz riešim  je príprava koncepcie  do roku 2015. Pripravujem reálny rozpočet na rok 2012, ktorý bude rozbitý na drobné a potom výhľadovo do roku 2015 až 2020."

((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel