Klimatické zmeny hrozia čoraz viac

  • Spravodajstvo
  • 17. októbra 2011, 16:34
  • Autor:red

Ohrozenie obyvateľov Slovenskej republiky krízové plány rozdeľujú do štyroch kategórií. Aj bez maľovania čertov na stenu sa môžu hocikedy naplniť rôzne katastrofické scenáre – od masívneho teroristického útoku, cez únik neviditeľnej rádioaktivity z atómovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach, až po pretrhnutie sa Oravskej priehrady, či Liptovskej Mary. Piešťanský región sa v onom pomyselnom rebríčku kategórií zaraďuje na druhú priečku. Našťastie, najvyššiu métu nedosahuje. Žiaľ, ani tú najnižšiu. Je však dostatočne pripravený na to, že aj nepravdepodobné „keby bolo keby“ sa môže stať tragickou realitou? Aj o tom sa dočítate v aktuálnom vydaní PT.

Nový riaditeľ nemocnice chce zmeniť jej imidž



Už tri mesiace riadi piešťanskú nemocnicu ekonóm – Róbert Mamrilla. Aj keď sa k výpovediam lekárov nechcel vyjadrovať, nový riaditeľ je presvedčený, že najsilnejším kapitálom našej nemocnice sú práve oni. Mamrilla piešťanskej nemocnici dáva veľkú šancu na prežitie aj preto, že toto zariadenie nemá obrovské dlžoby. „Nemáme kostlivcov v skrini, máme veľkú šancu prežiť,“ tvrdí šéf nemocnice, ktorý potvrdzuje pravidlo – nová metla dobre metie. Podarí sa novému riaditeľovi zmeniť aj imidž nemocnice? Pacienti by to prijali.

Úspešná sezóna Janovjaka s Mitošinkom



Veľmi úspešnú sezónu majú za sebou slovenskí reprezentanti v cyklistike zdravotne postihnutých a členovia CK Piešťany Vladislav Janovjak a Róbert Mitošinka. V tomto roku štartovali na pretekoch Svetového i Európskeho pohára a sezónu zavŕšili účasťou na majstrovstvách sveta v Dánsku.

V aktuálnom čísle Piešťanského týždňa sa dočítate aj o tom, kto obliekol Kúpeľný ostrov do poľovníckeho hubertusu, ako vás naučia kúpele správne sa stravovať a o kultúrnom koktejle, ktorý sa v Piešťanoch rozlial tento víkend.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel