Túlavý vážsky chodník oslovil porotu

  • Spravodajstvo
  • 15. októbra 2011, 16:59
  • Autor:IP

PIEŠŤANY – Tridsiatka študentov z českej Lednice, z Nitry a Bratislavy už dopracovala návrhy vynovenej podoby Vážskeho ostrova – Lida. Podľa rozhodnutia poroty Ostrov ľuďom sa najlepšie podarilo pretvoriť a predstaviť štvorici dievčat z Fakulty architektúry Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

Takmer celý deň mali možnosť Piešťanci a návštevníci mesta vidieť návrhy študentov, ktorí sa snažili predstaviť novú podobu Lida. Okrem poroty svojho víťaza si vyberala aj verejnosť. Približne tristo ľudí prejavilo svoj názor a dali hlas projektu, ktorý sa im páčil. Najviac hlasov získal pohľad na Lido od skupiny študentiek z Nitry. Získali 72 hlasov.

Porota, či komisia, v ktorej boli ľudia z rôznych profesijných oblastí však mala iný názor. Najviac sa im zapáčil návrh od Lindy Duchovej, Alice Lehoczkej, Martiny Majorošovej a Moniky Slovákovej z Bratislavy.
„Víťazný návrh paradoxne nepôsobí veľmi adrenalínovo a divácky atraktívne. Komisia však zvažovala, či je vhodné prostredie Lida zasypať atraktivitami, a práve dievčatá tu prejavili citlivosť voči prírode. Chceli zachovať to najcennejšie, čo sa na Lide nachádza a vsadiť tam prvky pre ľudí. Osobne sa mi v návrhu páčil túlavý vážsky chodník a pri ňom rôzne poznávacie tabule, ihriská a ďalšie zaujímavé body,“ povedala po vyhlásení výsledkov iniciátorka myšlienky obnovy Lida Eva Wernerová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava