Na Vrškárskom pohári pribudlo nové meno

  • Šport / Tenis
  • 14. októbra 2011, 15:18
  • Autor:Š. Gregorička

PIEŠŤANY – Víťazom 26. ročníka Vrškárskej ligy v tenise neregistrovaných hráčov sa stal Juraj Jankech, ktorý zdolal vo finále play-off Ivana Hrdinu 6:1, 7:6. V súboji o tretie miesto vyhral obhajca titulu, Vladimír Hanic, nad Dušanom Panáč-kom 6:3, 7:5.

O novom víťazovi Vrškárskej ligy platí známe: Prišiel, videl, zvíťazil. Aj on pri svojej prvej účasti v tejto tradičnej súťaži zdolal najskôr všetkých jedenástich súperov v základnej časti. V semifinále play-off, do ktorého sa dostali štyria naj-lepší po základnej časti, dovolil uhrať iba jednu hru Panáčkovi a vo finále potvrdil svoju dominanciu aj proti vlaňajšiemu finalistovi – Hrdinovi. Jankech tak prerušil hegemóniu Vlada Hanica, ktorý vyhral sedem predchádzajúcich ročníkov. Účasť vo Vrškárskej lige si nový víťaz pochvaľoval: „Je to výborná súťaž, pretože kým doteraz som musel súperov na tenis hľadať, teraz som ich mal k dispozícii vyše desať."

Porazený finalista, ktorý má za sebou už druhé neúspešné finále, len lakonicky dodal: „Čo sa dá robiť, prišiel silnejší súper, preto musím byť spokojný aj s druhým miestom." Druhý skončil po základnej časti Hanic, no v semifinále nestačil práve na Hrdinu, ktorému podľahol 1:2 na sety a prišiel tak aj o možnosť obhajoby prvenstva. „Tento rok sa mi až tak nedarilo. Hrdina mi vrátil prehru z vlaňajšieho finále, Jankech zasa vyhral základnú časť a svoje prvenstvo potvrdil aj v play-off. Vyhral zaslúžene a treba mu zablahoželať," zhodnotil sezónu Hanic. Šéf súťaže Vladimír Púchy síce skončil s piatimi výhrami a šiestimi prehrami až na ôsmom mieste, no s ročníkom bol spokojný. „Súťaž sa príchodom nových hráčov omladila i skvalitnila, veď dvaja sa prebojovali až do play-off. Aj vďaka tomu má súťaž nového víťaza, čo je motiváciou pre ostatných," dodal V. Púchy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava