Keď v zime sále teplo z kozuba…

  • Inzercia
  • 14. októbra 2011, 08:14
  • Autor:inz

Praskajúci oheň, krb, šálka čaju. Idylický obrázok, ktorý si môžete splniť aj vy. Stačí navštíviť skutočných odborníkov, ktorí vám poradia, ako tomuto snu vdýchnuť iskru a oheň. Dnes sa teda spolu opýtame Jozefa Suláka, odborného predajcu spoločnosti DOMOSS TECHNIKA.

Kozub, krb, kachle, pec… Pomôžete nám nájsť vhodnú "orientačnú tabuľu"?

Otvorený kozub je obnažené ohnisko s napojením na komín. Nemá prídavné zariadenia ani výmenníky. Účinnosť je nízka, ale jeho romantika neopakovateľná. Teplovzdušný kozub má voľné ohnisko vložené v otvorenej obstavbe. Teplo sa dá rozvádzať aj mimo miestnosť krbovým ventilátorom. Akumulačný kozub vďaka tzv. akumulačným ťahom produkuje sálavé teplo. Kombinovaná pec spája voľne stojace ohnisko (liatinová vložka do kachľových pecí) v otvorenej obstavbe, previazané prídavnými keramickými akumulačnými ťahmi. Jedinečné miesto zaberá tzv. hypokaustová pec, kde je ohnisko od kachlíc sálavej pece oddelené. Teplo tak koluje v uzavretom cykle. A napokon kuchynský sporák. Slúži nielen na varenie, ale s použitím teplovodnej vložky vyhreje aj dve miestnosti – na chalupe či chate.

Výber kachlí, sporákov alebo kozubových vložiek. Ako však nakúpiť pohodlne, za rozumné ceny a s profesionálnou pomocou?

Kúrenie v kachliach alebo kozuboch je čoraz vyhľadávanejšie, keďže ceny plynu stúpajú a nároky na inštaláciu tiež. Navyše ide nielen o tradíciu, ale aj o jedinečný pocit domova. Spoločnosť DOMOSS TECHNIKA má pre svojich klientov bohatý sortiment kvalitných kachlí a kozubových vložiek, ktoré spĺňajú tie najvyššie technické a estetické kritériá. Výber je navyše dostatočne široký a pestrý, aby uspokojil najrôznejšie požiadavky na konkrétne cenové hladiny týchto produktov. Skúsení a vyškolení pracovníci usmernia každého klienta presne podľa jeho predstáv a nárokov.

Štýlové interiéry si však od kachlí dnes žiadajú oveľa viac. Musia vedieť ponúknuť rôzny materiál, dizajn, výkon…

Súhlasím. Overená klasika, napríklad liatina, nikdy nesklame. Je ale veľa zákazníkov, ktorí chcú zachovať tradíciu, štýl či atmosféru a logicky vyhľadávajú keramické kachle či pece. DOMOSS TECHNIKA vie už za viac ako 20 rokov odhadnúť želania svojich klientov a preto má v ponuke rôzne modely. Na výber sú nielen kachle v duchu minulých desaťročí, ale aj kachle s dôrazom kladeným na dizajn a umocnenie vizuálneho dojmu v priestore. No v
každom prípade ide vždy o špičkové technické zariadenia určené produkciu tepla a pohody pre celú rodinu…

Kachle a pece poskytujú ekonomicky účelný a esteticky pôsobivý zdroj tepla. Keď ale hľadám sporák, ktorý navyše umožňuje aj varenie, uspejem?

Samozrejme, nie každý hľadá len primárne teplo. V prípade, že chcete nielen kúriť, ale aj navariť, máte na výber rad moderných sporákov na drevo či uhlie. Trh je ozaj bohatý a výber skutočne pestrý. DOMOSS TECHNIKA spĺňa nároky každého, kto si drevo alebo uhlie zvolil ako zdroj príjemného tepla alebo prípravy pokrmu. Popri moderných výkonných sporákoch sú k dispozícii aj retromodely. Na prvý pohľad ich nerozoznáme od toho „babičkinho", ale konštrukčne a materiálovo ide o skvele vyladenú techniku na dlhé roky.

Keramika, liatina, sporáky, kachle… Je vybraté, no stačí letmý pohľad na cenovku a človeku je horúco. Čo s tým? Ako byť v teple a nemať na účte prievan?

Odborní pracovníci DOMOSS TECHNIKA zákazníkom pomôžu nielen s výberom tovaru, ale ponúknu aj jeho kúpu na splátky – bez navýšenia – či záručný a pozáručný servis. Po dohode je možný aj odvoz do miesta bydliska. Takže, ak táto zima bude u vás v znamení ohňa a praskajúceho dreva, spoľahnite sa v každom smere na profesionálne služby spoločnosti DOMOSS TECHNIKA. Partnerom spokojného nákupuje predsa viac ako 20 rokov DOMOSS TECHNIKA.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava