E.M.Photography: Epizóda 3 – Fotenie dymu

  • Blogy
  • 14. októbra 2011, 14:08
  • Autor:E.M.Photography

Piešťanci Erik „Eriino“ Ďuriš a Marek „Švaco“ Švančara sa rozhodli zužitkovať svoje niekoľkoročné skúsenosti z oblasti fotografie a v roku 2009 založili projekt E.M.Photography (Erik.Marek.Photography), v rámci ktorého ponúkajú začínajúcim i skúsenejším fotografom cenné rady pri vytváraní kreatívnych fotografií. Na webe Piešťanského týždňa vám budú prinášať v jednotlivých epizódach nielen rady, ale i rozhovory so zaujímavými ľuďmi z oblasti fotografie či rôzne fotoreporty. Dnes sa dozviete ako fotiť dym.

Táto epizóda by nevznikla, keby nemám ochotnú sestru, ktorá sa chopila kamery. Ďakujem.

Takže poďme k veci. Toto fotenie je veľmi jednoduché, či už po technickej stránke alebo fotografickej.

Základom je zaobstarat’ si vonné tyčinky, čierne pozadie (látka alebo papier) a externé blesky. Ja som použil dva, ale dá sa to pokojne odfotiť aj s jedným.



Vo videu je vidieť, že som použil čas 1/8, f9 iso 200. Čas nám exponuje okolité svetlo, čiže kľudne možete použit aj 1/250 (ale o tom, čo robí čas a clona bude ďalšia epizóda).

Vždy som si predostril na tyčinku prepol na MF a fotil.

Následne som fotku upravoval: menil farbu, orezával.(Skúste  fotku v programe invertovať, aby ste dosiahli biele pozadie a následne kolorovať dym.)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava