Výťažok z dražby 2 362 eur venujú ťažko telesne postihnutým

  • Kultúra a spoločnosť
  • 13. októbra 2011, 13:14
  • Autor:ar

PIEŠŤANY – Umenie je emócia. Charita je emócia. Týmito slovami otvorila Soňa Müllerová, patrónka charitatívneho aukčného salóna Adeli, prvú charitatívnu dražbu v Piešťanoch. V stredu 12. októbra sa dražili umelecké diela 16 slovenských autorov. Výťažok z aukcie 2 362 Eur venovali šiestim ťažko telesne postihnutým klientom piešťanského rehabilitačného centra Adeli Centrum na ich ďalšiu terapiu.

"Keď som po prvýkrát navštívila Adeli centrum v Piešťanoch, tak som si povedala, že do tohoto chcem ísť. Oslovilo ma to, pretože som videla detičky s detskou mozgovou obrnou. Prečo práve detská mozgová obrna, to je môj veľmi osobný dôvod, o ktorom by som nerada hovorila. Druhé, čo ma oslovilo je spôsob liečby. Rehabilitačná terapia má úžasné výsledky. Žiaľ, slovenskí pacienti nemajú príspevok od poisťovní na túto liečbu, zahraniční si to platia sami," povedala Soňa Müllerová o svojich dôvodoch vstúpiť do projektu.

Do charitatívnej aukcie venovalo 42 umeleckých diel 16 slovenských autorov. Garantom aukcie bol aukčný dom Soga. Licitovala Nina Gažovičová. Aktívne sa do dražby zapojil aj primátor mesta Remo Cicutto, pod ktorého záštitou sa podujatie konalo. "Niektorí dražitelia sa rozhodli, že obrazy vrátia späť aukčnému salónu APPA. My ich opäť ponúkneme do dražby, tentoraz na internete," povedala nám Martina Orviská z aukčného salónu. Internetová dražba bude prebiehať na webovej stránke salónu do konca roka.
((myvideo:1))

Výťažok z dražby výtvarných diel bol 5000 eur. Symbolický šek na 2 110 eur odovzdala predsedkyňa Asociácie pomoci postihnutým ADELI Miriam Juhanesovičová do rúk sedemročného Dominika Rajninca v náručí jeho tety Denisy Bizonovej a 32-ročnej Alexandre Šúniovej, ktorá vďaka rehabilitácii v Adeli Centre v Piešťanoch získala novú chuť do života. Dražba pokračovala aj počas routu. Suma, ktorá bude rozdelená medzi Dominika Rajninca, Alexandru Šúniovú, Dávida Trebulu, Imricha Marcina a dvojičky Rastislava a Petra Minarechovcov, sa zvýšila na 2 362 eur.
((myvideo:2))

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof