Zamyslenie nad parkovaním na Trajane

  • Spravodajstvo
  • 12. októbra 2011, 09:37
  • Autor:Igor Kopáčik

V našich životoch sa človek častokrát stretne s absurdnými situáciami a akosi si na ne postupne zvykne. Občas si zašomreme, posťažujeme sa priateľom, či blízkej osobe. Niekedy má však človek pocit : „Tak už dosť!“ …ale v skutočnosti?

V krátkosti opíšem pohľad banálnu udalosť, aká sa nielen v Piešťanoch stáva denne : Sme obyvatelia sídliska Adam Trajan. O "parkovaní na Trajane" sa toho povedalo a popísalo už dosť. Je jasné, riešenie tohto problému, nie je jednoduché a tiež je v nedohľadne. Človek ktorý príde po 18-tej hodine vie, že si "obkrúži" celý Trajan, pokiaľ svojho štvorkolesového tátoša niekde "zapichne". Ale keď sa vám aj podarí zaparkovať so šťastím pod vlastnými oknami – nemáte vyhrané!

Mnohým občanom mesta, pri zdecimovanej MHD nezostáva pri presune do práce iné, ako používať denne súkromný automobil. Preto ide človeka rozhodiť, keď si ráno nájdete auto doslova zablokované druhým vozidlom so zaradenou rýchlosťou, prípadne zatiahnutou ručnou brzdou, alebo vytočenými kolesami. Človek znalý veci, ide auto potlačiť a ajhľa – adrenalín stúpa. Potom nasleduje minimálne polhodinové trúbenie po celej ulici, aby sa zábudlivec prebral z ranného spánku. Niekedy nepomôže ani to. Niektorí vodiči sú tak vychovaní, že požadujú toleranciu pre svoje zabúdanie a riadne ich rozčúli, keď oprávnene priestupok nahlásite mestskej polícii. Umožňuje to situácia, keď okrem toho, že vám blokuje auto, ešte zaparkuje priamo na prechode pre chodcov, kde sa najmä ráno presúvajú rodičia so svojimi ratolesťami do školy.

Samozrejme podarený analfabet má naporúdzi výhovorku, že ho tam odtlačili.. Napriek tomu, že ráno je miesta na parkovanie už dosť a ešte ste ho na vlastné oči videli na prechode (a v protismere) zaparkovať! Zaklincuje to solidárny účastník cestnej premávky, vraj treba len trochu tolerancie a vynadá vám, či neviem auto odtlačiť…

Potom sa bezmocne pozeráte z okna ako sa vaša manželka snaží posunúť dvojtonový kolos aspoň o centimeter, pretože sám jej so zlomenou nohou a na barlách nepomôžete! Kto s kým má byť potom tolerantný, začínam byť na pochybách…

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj