Súťažte o tradičnú thajskú masáž

  • Inzercia
  • 12. októbra 2011, 09:09
  • Autor:inz

Počiatky tradičnej thajskej masáže siahajú do Indie pred 2500 rokmi. V priebehu mnohých storočí sa vyvíjala v prostredí budhistických chrámov. Aj keď rôzni majstri si vytvorili osobitné metódy a postupy, jej podstatou je kombinácia akupresúry a naťahovacích cvičení. Aj vy máte možnosť vďaka Piešťanskému týždňu vyskúšať si tradičnú thajskú masáž na vlastnej koži. Stačí sa zapojiť do súťaže a hrať o jeden z ponúkaných druhov relaxu a zdravia.

Tradičná thajská masáž – prevencia aj liečenie



Mnohí Thajčania chodia na masáž pravidelne a spoliehajú sa, že ich udrží vyrovnaných a zdravých. Na to, či a aký má masáž vplyv na naše zdravie, vám prinášame v pohľade lekárky MUDr. Marty Benedigovej.

Je to len príjemný pocit, ktorý thajská masáž vyvolá, alebo má aj liečivé účinky na náš organizmus?

Svalové napätie spôsobujú rôzne bolesti a nepríjemné pocity. Tlakom na akupresúrne body sa svalové napätie uvoľňuje, čím sa odstraňuje aj bolesť. Preto thajská masáž vo veľkej miere zotavuje, pôsobí pozitívne na krvný a lymfatický obeh a je priaznivá na pohyblivosť pohybového aparátu. Pôsobením sily na tlakové body uvoľňuje svaly, kĺby, chodidlá, naťahuje krížovú oblasť a prináša celkové fyzické a psychické uvoľnenie.

Komu by ste túto masáž neodporúčali?

Ak má niekto vážnejšie problémy s chrbticou, kĺbmi, je vždy nutné tieto problémy konzultovať s lekárom. Pred každou masážou je potrebné upozorniť terapeuta na prípadné problémy, aby zvolil vhodný spôsob aplikácie masáže. Napríklad pri zápale kŕčových žíl sa vynechá masáž nôh, ale môže ju aplikovať na ruky, chrbát, šiju, hlavu.

Čo sa vyžaduje od terapeuta, ktorému sa zveríme do rúk na aplikáciu thajskej masáže?

Pre túto masáž je potrebná výborná znalosť ľudského tela, preto ju nemôže vykonávať hocikto. Zverte sa len profesionálnemu terapeutovi s certifikátom, ktorý dosvedčuje, že absolvoval školu thajskej masáže. Je dôležité, aby na začiatku terapie terapeut vyhodnotil, kde vaše telo potrebuje pomoc liečbou a podľa toho upravil masážne praktiky.

Thajsko – krajina úsmevov



Masáž prebieha v pohodlnej polohe. V čase svojho relaxu máte zabezpečený komfort, intimitu a nerušený pokoj. Pred samotnou masážou sa prezlečiete do voľného oblečenia s prírodného materiálu, ktoré vám poskytneme po príchode do salónu. Ľahom na chrbát na pohodlnej podložke sa uvoľníte a terapia sa začína od končekov prstov na nohách. Terapeutka pokračuje systematicky stláčaním akupresúrnych bodov a pomalými naťahovacími cvičeniami. Prejde celou svalovo-kostrovou sústavou s cieľom uvoľniť napätie vo vašom tele otvorením jeho energetických kanálov.

Po masáži sa budete cítiť uvoľnení, upokojení, ľahší, možno aj ospalí. Doprajte si čas na takýto skvelý relax a možno pochopíte, prečo sa Thajsku hovorí krajina úsmevov.

Aj vy máte možnosť v príjemnom prostredí masážneho salóna Thai Massage Piešťany na Štefánikovej ulici 13 (oproti Sandor Pavillonu) vyskúšať si thajskú masáž. Piešťanský týždeň vám ponúka možnosť, zapojiť sa do súťaže o jeden z ponúkaných druhov relaxu a zdravia. V štyroch po sebe nasledujúcich číslach PT ste našli jeden kupón so súťažnou otázkou. Vyplnené kupóny nalepte na korešpondenčný lístok a pošlite na adresu redakcie: Teplická 63, 921 01 Piešťany, alebo doneste osobne a budete zaradení do žrebovania, najneskôr však do 4. 11. 2011. Mená výhercov zverejnime v PT 45, ktoré vyjde 8. 11. 2011.

Ceny:



1. výherca – Tradičná thajská masáž 60 min. + 50 % zľava na akúkoľvek ponúkanú procedúru podľa vlastného výberu

2. výherca – Olejová aromatická masáž 60 min. + 50 % zľava na akúkoľvek ponúkanú procedúru podľa vlastného výberu

3. výherca – Thajská masáž chodidiel 60 min. + 50 % zľava na akúkoľvek ponúkanú procedúru podľa vlastného výberu

4. výherca – Horúca bylinková masáž 90 min. + 50 % zľava na akúkoľvek ponúkanú procedúru podľa vlastného výberu
Výhru môžete využiť aj ako darček pre blízkeho.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel