Podhoranka oslavovala až do spadnutia

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 11. októbra 2011, 11:07
  • Autor:vd

PIEŠŤANY/KOČÍN – Folklórna spevácka skupina Podhoranka z Kočína – Lančára oslávila v sobotu svoje 35. narodeniny. Slávnosť sa začala už vo štvrtok – zabíjačkou a pokračovala sobotňajšou svätou omšou, ktorú celebroval Marcel Jesenák. Tento bývalý kňaz je čestným hosťom Podhoranky. Súčasťou nespútanej folklórnej oslavy, ktorá sa uskutočnila v kultúrnom dome v Kočíne bol i krst druhého cédečka s názvom Podhoranka veselo.

Domáci  pripravili pre hostí nielen lukulské zabíjačkové hody, ale aj vynikajúcu zábavu. Spievalo a tancovalo sa až do spadnutia – čiže do nedeľného rána. Repertoár piesní vybrali speváci tak, aby si na svoje prišli aj českí priatelia z družobného Kočína. Po prvýkrát v živote sme zažili tancovanie v slovenských krojoch na Schelingerov šláger Což takhle dát si špenát, či Sodomov hit – Otoč se má  milá dozadu. Narodeninovú gratuláciu v podobe krátkych folklórnych pásiem i „živija“ predniesli  priatelia Podhoranky – Kátlované,  speváčky z piešťanskej Povoje i členovia speváckej folklórnej skupiny Krakovienka.

Výnimočné chvíle zažili v kočínskom kultúrnom dome aj ich družobní menovci – predstavitelia českej obce Kočín. Všetci  si spoločne prezreli viac ako pol hodinovú prezentáciu o histórii a súčasnosti Podhoranky. Skupina pochodila nielen Slovensko, ale aj zahraničie, má nahraté dve cédečka a na svojom konte viacero ocenení. Na slávnosti odovzdali ďakovné listy zaslúžilým členom Podhoranky. Spomenuli si aj na tých, čo už nie sú medzi živými. Najskloňovanejším menom bola „veselá kopa“ – Anna Kunicová.
((myvideo:1))

((myvideo:2))



Súvisiace články: Podhoranka rozdáva radosť celé roky

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava