Boli sme na pavlači s Al Caponem

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. októbra 2011, 10:07
  • Autor:V. Dusíková

PIEŠŤANY – V sobotu popoludní sme zažili návrat k starým časom, keď páni nosili karafiát v klope saka. Prvý retro happening na pavlači sa uskutočnil v dome Berlanských na Winterovej ulici v Piešťanoch. S pohárom sektu v ruke vítal hostí piešťanský fotograf Anton Páldy, prezlečený za mafiánskeho bossa Al Caponeho.

Každý hosť dostal biely karafiát a pozvanie na pavlač. V dome, ktorý si dal postaviť v roku 1929 Eugen Berlanský je typická stará pavlač, z ktorej sa vchádza do jednotlivých izieb. Sú maličké, ekonomické, ako vystrihnuté z histórie. „Na tejto pavlači som sa hrával ako dieťa“,  prezradil nám súčasný majiteľ  domu Peter Berlanský.  „Naši predkovia vlastnili dom do roku 1956, potom tu bol mestský podnik a v súčasnosti budova opäť patrí našej rodine,“ prezradil Peter.

„Na pavlač som pozval svojich najbližších priateľov a známych. Sú tu fotografi, kameramani, umelci, tanečníčky, jednoducho ľudia, ktorých baví baviť sa,“  prezradil A. Páldy. Retro happening na pavlači zaskočila sobotňajšia zmena počasia. Pretože vonku sa prudko ochladilo, hostia sa z pavlače presunuli do komornejších priestorov, posadali si na vankúše, deky, aj kreslá a taburetky a navzájom sa zoznamovali. Väčšina z nich sa totiž poznala len tak z videnia. Netradičný večer pri sviečkach, chlebíčkoch, víne, fernete a koláčoch by sa mal podľa organizátora určite zopakovať.
((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel