Výťažok z aukcie pomôže ťažko telesne postihnutým

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 9. októbra 2011, 11:07
  • Autor:sita/ar

PIEŠŤANY – Prvý ročník charitatívneho aukčného salónu Adeli sa uskutoční 12. októbra o 18:30 v kultúrnom centre Fontána v Piešťanoch. Dražiť sa bude 42 umeleckých diel od šestnástich slovenských autorov. Celý výťažok z aukcie pôjde konkrétnym ťažko postihnutým pacientom zo Slovenska na ich rehabilitáciu v Adeli Medical Center. Dražené diela si môžu záujemcovia pozrieť od soboty do utorka priamo vo Fontáne.

Do aukcie venovalo svoje diela šestnásť slovenských umelcov – organizátor výstav Young Art Show Martin Ševčovič z Piešťan, maliarka Zuzana Szokeová z Piešťan, dizajnérka Barbora Tobolová a mnoho ďalších. Ich diela môžete od soboty 8. októbra do utorka 11. októbra obdivovať v kultúrnom centre Fontána. Ak sa chcete zapojiť do dražby osobne alebo telefonicky, svoju účasť potvrďte v Adeli Medical Centre – aukcia je totiž neverejná a vstup je na pozvánky. (Viac informácií nájdete na stránke www.appa.sk)  
Výťažok z dražby umeleckých diel je určený ťažko postihnutým pacientom zo Slovenska na ich rehabilitáciu v Adeli Medical Center. Medzi obdarovanými pacientami bude aj sedemročný Dominik Rajninec, ktorý má detskú mozgovú obrnu. Jeho mama podľahla pred niekoľkými rokmi rakovine, preto sa o šikovného chlapčeka starajú starí rodičia. Napriek tragickému osudu nestráca Dominik optimizmus. Rehabilitáciou sa bude môcť pohybovať samostatne a bez cudzej pomoci. Ďalšími konkrétnymi pacientami, ktorým pomôže výťažok z aukcie, sú Alexandra Šúniová (postihnutá detskou mozgovou obrnou), osemročný Imrich Marcin s DMO čiže spastickou kvadroparézou, sedemnásťročné dvojičky Rastislav a Peter Minarechovci a jedenapolročný Dávidko Trebula.
((myvideo:1))

 Adeli Medical Center je rehabilitačné zariadenie, ktoré sa zameriava na liečbu pacientov s poruchami podporného a pohybového aparátu, najčastejšie v dôsledku poškodenia mozgu. Jej základom je cvičenie v špeciálne upravenom obleku, ktorý vznikol využitím poznatkov kozmickej medicíny. Do piešťanského Adeli centra prichádzajú pacienti z celej Európy, pre slovenských pacientov je liečba finančne ťažko dostupná, pretože slovenské poisťovne ju zatiaľ nepreplácajú.

Charitatívny aukčný Salón Adeli organizuje Asociácia pomoci postihnutým Adeli. Záštitu nad podujatím prevzal primátor Piešťan Remo Cicutto, patrónkou projektu je Soňa Mullerová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava