Mladí umelci obsadili Dom umenia

  • Spravodajstvo
  • 8. októbra 2011, 08:35
  • Autor:red/video:ar

PIEŠŤANY – Dom umenia sa po roku opäť zaplnil najrôznejšími umeleckými dielami autorov z niekoľkých krajín sveta. Včera večer sa tu otvorili brány ďalšieho ročníka výstavy mladých výtvarníkov, fotografov, či návrhárov – Young art show. Pod strechu piešťanského kultúrneho stánku sa tentoraz pomestili diela až 93 mladých umelcov.

Počas Young art show je už tradíciou, že umelecké diela nájdete v Dome umenia, a to naozaj všade. Či už sú to návrhy šiat na figurínach, nespočetne veľa fotografií, či obrazov. Pozornejší si určite všimli napríklad svietiacu inštaláciu pod schodiskom, ale tiež popísané toaletné papiere. 
Včerajšie otvorenie moderoval, tak ako po iné roky, organizátor výstavy Martin Ševčovič. Sekundovali mu riaditeľka Domu umenia Edita Bjeloševičová a známa tvár z televíznej obrazovky Nora Beňačková. Tá na pódiu symbolicky, ako sa na Piešťany po návšteve kúpeľov patrí, "zlomila" svoju paličku.
Diváci v sále si následne mohli vypočuť niekoľko skladieb od rappera Vladisa a pozrieť si módnu prehliadku niekoľkých mladých autoriek šiat. Potom si, nielen páni, prišli na svoje pri vystúpení dvoch slečien, ktoré tancovali pri tyči.
((myvideo:1))
Výstavu Young art show si budete môcť prísť do Domu umenia pozrieť ešte do konca októbra. Za tento čas určite máte možnosť pozornejšie si všimnúť každé z diel mladých umelcov z desiatich krajín sveta.
((myvideo:2))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj