Naši mladí z piešťanskej kaplnky

  • Kultúra a spoločnosť
  • 7. októbra 2011, 13:05
  • Autor:Veronika Kvaková

Je opäť sobota a teplý jesenný vánok príjemne osviežuje mladé opálené tváre chlapcov a dievčat, ktorí v hlúčikoch postávajú na priestranstve pred. Nastáva vrava, občas zaznie i výbuch smiechu a akýsi veselý pokrik. Všetci sa otáčajú, noví prichádzajú, podávajú si ruky, objímajú sa, potľapkávajú. Bicykle sa okolo stromu hromadia, deti popri nich nezbedne poskakujú a všetci sa cítia príjemne.

Nečudo! Veď po mesačnom „zarezávaní“ v školských laviciach sa tu študenti opäť vytešujú zo vzájomného stretnutia. A kaplnka i vestibul sa zatiaľ plní ľuďmi. Pred bohostánkom už dlhšie precvičujú mladí hudobníci: speváci a gitaristi, bubeník, klavirista, huslisti. Ladia nástroje, cibria texty a vylepšujú nové tóny sviatočného chorálu. Pripravujú sa na mládežnícku večernú omšu.

Medzi známymi tvárami mládežníkov, ako ich my voláme, sú aj seniori aj muži, ženy, deti, tiež rehoľné sestričky, kúpeľní hostia, vysokoškoláci z Rázusovej ulice a účastníci duchovných cvičení. Zrazu Gabika Juhosová, vedúca tohto známeho cirkevného spevokolu spozornie, dáva pokyn – veriaci vstávajú a v tom tajomnom stíšení triumfuje už iba hudba s nádherným echom ľudských vyznaní. Prichádza celebrujúci kňaz, srdečne víta všetkých prítomných, požehnáva. Začína sa svätá omša.

Krásne vyznievajú chválospevy i ďakovania, číta sa Božie slovo a výklad evanjelia celebrujúceho kňaza načisto ovládne priestor i srdcia tejto svätyne. Nasledujú prosby a prijatie Pána do sŕdc veriacich. Spievajú všetci…

A už je tu záver bohoslužby a požehnanie kňaza na celý ďalší týždeň. Vďaka Ti Pane, lebo nejeden z nás odchádza z kaplnky radostne, naplnený ozajstnou Božou láskou a navyše sprevádzaný i sólovými prídavkami tejto našej hudobnej skupiny.

Rada chodím na tieto mládežnícke bohoslužby. Duša pookreje, a tak zvláštne vyletí k výšinám. Vďaka vám, naši drahí mladí! Mnohým iným rovesníkom ukazujete správny smer života. Je to váš dar Bohu, na ktorého nijako nezabúdate a osobitným spôsobom ho sprítomňujete i v tejto kaplnke.

Aj vy prekonávate ťažkosti a úskalia, ale na poctu Bohu nezabúdate. Prinášate úľavu nejednému ubolenému srdcu a svojím počinom napĺňate Kristovo evanjelium. Šírite radosť, porozumenie a pokoj i v našom meste.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel