Kraj ocenil desiatky osobností

  • Spravodajstvo
  • 7. októbra 2011, 09:37
  • Autor:sita/red

TRNAVA – V sále Divadla Jána Palárika v Trnave ocenili vo štvrtok 6. októbra najvýznamnejšie osobnosti Trnavského samosprávneho kraja (TTSK). Medzi ocenenými bol aj zakladateľ vodného lyžovania v Piešťanoch Ladislav Nemeš. Oceňovanie bolo súčasťou Dňa otvorenej samosprávy, ktorý sa konal pri príležitosti 10. výročia existencie krajských samospráv.

Čestné občianstvo Trnavského samosprávneho kraja si prevzali prezident Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR Jozef Minárik, predstavený želivskej kanónie rádu premonštrátov Bronislav Ignác Kramár, rektor Vysokej školy v Sládkovičove Karol Polák a čestné občianstvo in memoriam získal zakladateľ Výskumného ústavu zváračského Jozef Čabelka.

Ceny Trnavského samosprávneho kraja dostali zakladateľ vodného lyžovania v Piešťanoch Ladislav Nemeš, herečka Soňa Valentová a in memoriam spisovateľ a odborník na technológiu zvárania Alojz Gašpar. Ladislav Nemeš sa tak stal druhým Piešťancom, ktorý obdržal druhé najvyššie krajské vyznamenanie. Tým prvým bol v roku 2008 športový redaktor Piešťanského týždňa Štefan Gregorička.

Ocenenia nižšieho stupňa si z rúk predstaviteľov kraja prevzali desiatky ďalších osobností z rôznych sfér života kraja. Trnavský samosprávny kraj oceňuje osobnosti a kolektívy od roku 2007. Len vlani ich bolo ocenených viac ako tristo.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj