Trnavský samosprávny kraj má svoju znelku

  • Spravodajstvo
  • 6. októbra 2011, 13:44
  • Autor:sita/red

TRNAVA – Krajskí poslanci dnes schválili všeobecne záväzné nariadenie. Podľa neho sa Deň Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) bude každoročne konať v prvý októbrový štvrtok v organizáciách zriadených krajskou samosprávou. Popri erbe, vlajke, pečati, zástave, štadarde a insígniách predsedu sa ďalším symbolom TTSK stala znelka v podobe hudobného motívu piesne Gejzu Dusíka Rodný môj kraj.

V Deň TTSK budú mať zariadenia sociálnych služieb a školy v pôsobnosti kraja otvorené dvere pre verejnosť. Kultúrne inštitúcie budú organizovať vernisáže a výstavy, na ktoré bude bezplatný vstup. Kraj chce týmto spôsobom predstaviť a priblížiť svoju prácu občanom.

Krajskí poslanci schválili aj ďalší symbol Trnavského samosprávneho kraja, ktorým sa popri erbe, vlajke, pečati, zástave, štandarde a insígniách predsedu stala znelka. Tvorí ju hudobný motív prvej slohy piesne Gejzu Dusíka Rodný môj kraj. Znelka sa má používať pri oficiálnych podujatiach samosprávy, pamätných dňoch, výročiach a pri významných príležitostiach.

Dnešné slávnostné zasadnutie krajského parlamentu sa konalo pri príležitosti 10. výročia od vzniku samosprávnych krajov. Oživil ho spev piesne Rodný môj kraj v interpretácii sólistu Opery SND Daniela Čapkoviča.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín