Potetované citrusy vydražili za takmer 4000 eur

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 6. októbra 2011, 09:48
  • Autor:(IP)

TRNAVA – Tatéri a ďalší umelci sa v prvý októbrový deň zišli v Trnave na druhom ročníku benefície Kérky pre život. Tetovalo sa na pomaranče a pomelá, no maľovali sa i najrôznejšie obrazy. Na záver sa tieto nevšedné umelecké diela dražili. Organizátori takto vyzbierali pre neziskovú organizáciu Plamienok takmer 4000 eur.

Druhý ročník podujatia sa presťahoval do trnavskej Synagógy – Centra súčasného umenia. Tetovacie mašinky a ihly si tu rozložili tatéri z Čiech, Moravy a Slovenska a pridali sa k nim aj mladí talentovaní umelci. Aj na druhom ročníku sa zúčastnili dvaja tatéri z Piešťan.

Organizátori Tomáš Husár spolu s Rasťom Danákom tentoraz do trnavskej synagógy doviedli pätnásť tatérov a sedem ďalších umelcov. Maľovalo sa na plátno, tetovali sa pomaranče, pomelá a vraj i jeden grep. Záujemcovia celkovo vydražili tridsať citrusov a približne dvanásť obrazov, a to v sume 3850 eur. Najvyššia ponuka v dražbe bola 200 eur, a to za potetované pomelo. Piešťanec Daniel Dubay vytetoval pantera na pomelo a sovu na pomaranč. Jeho kolega z piešťanského štúdia Ladislav Vrždák namaľoval obraz Batmana. 

„Financie poputujú tentoraz do neziskovej organizácie Plamienok. K nim sme sa dostali prostredníctvom jednej mojej kamarátky, ktorá s nimi spolupracovala ako psychologička,“ povedal jeden z organizátorov T. Husár.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín