Lekári sa nechystajú stiahnuť výpovede

  • Spravodajstvo
  • 6. októbra 2011, 09:25
  • Autor:sita

PIEŠŤANY – V piešťanskej Nemocnici Alexandra Wintera podalo k 1. októbru výpoveď 24 lekárov. Ako informoval predseda zdravotníckych odborov v nemocnici Alan Suchánek, okrem jednej lekárky nikto ďalší svoju výpoveď nestiahol. Poprel akúkoľvek dohodu s vedením nemocnice o stiahnutí výpovedí.

Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik v utorok po stretnutí s riaditeľmi nemocníc uviedol, že lekári z piešťanskej nemocnice a Národného rehabilitačného centra Kováčová svoje výpovede stiahnu. "Takáto informácia nie je pravdivá. Výpoveď stiahla len jedna nová lekárka, ktorá má jednomesačnú výpovednú dobu, nikto ďalší,“ povedal Suchánek. V Nemocnici Alexandra Wintera pracuje približne šesťdesiat lekárov. Nemocnica funguje už niekoľko rokov ako nezisková organizácia. Lekárske odborové združenie, ktoré koordinuje podávanie výpovedí v nemocniciach, v Piešťanoch nemá svoju organizáciu. Agentúra SITA sa v súvislosti s informáciou o stiahnutí výpovedí v Piešťanoch snažila osloviť aj riaditeľa nemocnice Róberta Mamrillu, ten si však na vysvetlenie nenašiel čas. 

Ku koncu septembra tohto roka podalo podľa Lekárskeho odborového združenia na Slovensku výpoveď 2 411 lekárov v 34 nemocniciach. Odborári žiadajú presadenie štyroch požiadaviek, dodržiavanie Zákonníka práce, zmenu systému financovania zdravotníctva, zastavenie transformácie nemocníc a zvýšenie platov zdravotníkov. Aby boli spokojní, mali by byť splnené všetky. Problémom je najmä zastavenie transformácie, odborári na ňom trvajú. Podľa ministra je transformácia nariadená zákonom a pomôže nastoliť v zadlžených nemocniciach poriadok.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava