Martin Vlachynský: Písať fantastiku, mi vyhovuje

  • Kultúra a spoločnosť
  • 5. októbra 2011, 16:15
  • Autor:ar

PIEŠŤANY – Písať začal podľa vlastných slov pomerne neskoro, až na vysokej škole. Doteraz zvíťazil so svojimi poviedkami vo viacerých literárnych súťažiach. V týchto dňoch bojuje s poviedkou Cesta do neba o víťazstvo vo finále literárnej Ceny Fantázie. Predstavujeme vám Piešťanca Martina Vlachynského (27).

"Spočiatku som uverejňoval poviedky výlučne na internetových fórach. V roku 2007 som zvíťazil v poviedke Istroconu a o rok víťazstvo zopakoval. V tom istom roku som sa prvýkrát dostal aj do finále Ceny Fantázie a zvíťazil v študentskej eseji Konzervatívneho inštitútu," prezradil Martin Vlachynský. Poviedka z finále Ceny Fantázie 2007 v týchto dňoch vychádza v antológii Farby Strachu.

V spisovateľskom úsilí načas ustrnul. Až v tomto roku sa opäť rozhodol zabojovať s poviedkou Cesta do neba v súťaži Cena Fantázie 2011. Spomedzi 121 poviedok od 105 autorov vybrala porota zložená z publicistov, moderátorov i autorov Vlachynského poviedku do finálovej päťky. "Poviedka Cesta do Neba vznikla spontánne a narýchlo, kedže som sa spamätal pár dní pred uzávierkou. Myšlienka večnej existencie vedomia vo virtuálnom priestore ma neustále pokúša a verím, že v našom stále viac elektronizovanom svete aj mnohých iných," priblížil Martin Vlachynský ideu poviedky, s ktorou sa uchádza o priazeň čitateľov. Práve tí totiž môžu rozhodnúť o víťazstve. (viac na www.fantazia.sk)

"Písať fantastiku mi momentálne vyhovuje a budem sa jej držať aj do budúcna, hoci ako čitateľ zďaleka nie som vyhranený a dokážu ma zaujať spisovatelia od Conrada, cez Vonneguta, až po Palahniuka," prezradil mladý spisovateľ z Piešťan, ktorý chce opustiť literárne súťaže a skúsiť naostro, či má talent.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava