Hokejistov Piešťan opúšťa skúsený Barinka

  • Hokej / Šport
  • 5. októbra 2011, 20:30
  • Autor:SITA/red

NITRA – Seniorský extraligový tím HK Nitra po odchode Erika Čaládiho, Ľubomíra Korhoňa a Martina Šumichrasta angažoval do svojich radov dvoch skúsených zakončovateľov Petra Barinku a Jaroslava Kmiťa. Informoval hlavný tréner Nitranov Branislav Okuliar. „Obaja by mali mužstvu pomôcť najmä v koncovke. Naša hra totiž doteraz netrpela po fyzickej či systematickej stránke, chybou bolo iba nepremieňanie vytvorených šancí. Nepadajú nám tam góly, to potrebujeme vyriešiť,“ povedal kouč klubu spod Zobora.

Tridsaťštyriročný Peter Barinka začal sezónu v prvoligových Piešťanoch, kde odohral 5 duelov s bilanciou 2 góly a 4 asistencie. V minulosti na Slovensku hrával aj za Zvolen, Žilinu, Nové Zámky, Považskú Bystricu a rodný Trenčín, v zahraničí obliekal dresy Zlína, Třinca a Mladej Boleslavi. O dva roky mladší Kmiť prichádza do Nitry rovnako z I. HL, kde pôsobil v Dukle Michalovce. Za Zemplínčanov absolvoval sedem stretnutí tiež s bilanciou 2 góly a 4 asistencie. V minulosti hrával za rodné Košice a Poprad.
Nitranom nevyšiel úvod Tipsport extraligy 2011/2012, keď z ôsmich duelov vyťažil iba tri body a v tabuľke im patrí posledné 10. miesto.
Jaroslav Kmiť podľa aktualizovanej správy zamieri nakoniec do Popradu, kde by mal zajtra podpísať zmluvu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava