Matka utopenej Simonky zostáva zatiaľ na slobode

  • Spravodajstvo
  • 4. októbra 2011, 09:38
  • Autor:sita/red

TRNAVA – Matka, ktorej sa vlani vo Váhu pri Hlohovci utopila dcéra Simonka, zostáva zatiaľ na slobode. Okresný súd v Piešťanoch ju ešte pred štyrmi mesiacmi odsúdil na trojročné väzenie, Martina Š. sa odvolala. Krajský súd v Trnave dnes pojednávanie o odvolaní odročil pre neprítomnosť obhajkyne obžalovanej.

Okresný súd v Piešťanoch odsúdil 1. júna 2011 Martinu Š. z trestného činu neúmyselného zabitia na trest odňatia slobody v trvaní troch rokov nepodmienečne so zaradením do Ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia. Proti rozsudku sa Hlohovčanka odvolala. Pojednávanie vo veci odvolania Krajský súd v Trnave odročil na 25. októbra pre neprítomnosť obhajkyne obžalovanej. 
Martina Š. prišla na súd zmierená s tým, že poputuje do väzenia. Napriek odvolaniu proti pôvodnému rozsudku je s trestom vyrovnaná a podľa jej slov ho chce do väzenia nastúpiť čo najskôr.

Trojročná Simonka sa stratila v pondelok 28. júna 2010 vo večerných hodinách v Hlohovci. Matka dievčatka pôvodne tvrdila, že dieťa zmizlo z detského ihriska. Neskôr svoje výpovede viackrát menila. Z klamstva ju usvedčili zábery z priemyselnej kamery, ktoré zachytili, ako ide spolu so svojou dcérou k Váhu. Žena sa následne priznala, že Simonku držala v náručí, keď sa pošmykla a dieťa jej vypadlo do rieky. Po vypočutí sa psychicky zrútila. Telo dievčatka objavili záchranári 3. júla 2010 vo Váhu približne dva kilometre za Hlohovcom zakliesnené v konároch. Pitva potvrdila, že príčinou smrti dieťaťa bolo utopenie. Po udalosti sa Martina Š. rozviedla a odišla bývať do okresu Dunajská Streda.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava