Gladiator oslavuje najdrahším turné v histórii skupiny

  • Kultúra a spoločnosť
  • 4. októbra 2011, 14:03
  • Autor:ts

Skupina Gladiator sa v rámci VŠETKO NAJLEPŠIE TOPFEST TOUR chystá predviesť strhujúcu hudobnú šou. Od 4. do 9. októbra uvidia fanúšikovia tejto nitrianskej formácie len to najzaujímavejšie z ich dvadsaťročnej tvorby.

K veľkolepej oslave patrí aj rovnako nezabudnuteľný darček v podobe srbskej legendárnej kapely na čele s Bobanom Markovičom a jeho synom Markom, na ktorých vystúpenie sa tešia aj samotní „gladiatori“ a hudobné číslo talentovaných Silvayovcov, ktorí si pomocou ľudových nástrojov opäť podajú niektoré zo známych moderných tanečných skladieb.

Nešetrilo sa však ani na technike, ktorá sa počas koncertnej šnúry  po šiestich slovenských mestách použije. Jej hodnota prevyšuje 1,5 milióna EUR! Náklady na turné sa zvýšili po tom, čo sa členovia skupiny Gladiator rozhodli využiť hneď dve rovnako vyzerajúce scény so šírkou až 23 metrov. Obrovská konštrukcia pódia by sa totiž nestihla presúvať z miesta na miesto po celom Slovensku a tak sa súčasne s jedným koncertom postaví hneď v ďalšom meste druhá rovnocenná scéna a to tu ešte skutočne nebolo!

Bubeník skupiny Georgio Babulic: „Je to produkčne náročné, ale v tejto situácii nevyhnutné, pretože plánujeme za 6 dní odohrať 6 koncertov v rôznych kútoch Slovenska a to by sme ináč nestihli, jedine za pomoci dvoch rovnocenných a pritom nezávislých pódii. 20 rokov máme len raz," povedal bubeník skupiny Georgio Babulic.
 
Na prevoz miliónovej techniky počas VŠETKO NAJLEPŠIE TOPFEST TOUR slúžia hneď tri kamióny, ktoré sa od 4. októbra vydajú z Bratislavy na cestu po Slovensku. 5. 10. sa presunú do Martina, 6. 10. bude Gladiator tak ako vo všetkých mestách so slávnou kapelou Bobana Markoviča vystupovať v Nitre, o deň neskôr zavítajú do Prievidze, 8. 10. budú spoločne oslavovať v Košiciach a 9. októbra sa ich turné uzavrie v Humennom.

Počas osláv 20. narodenín kapely Gladiator sa bude rozhodne na čo pozerať, veď súčasťou veľkolepej scény je aj päť plazmových a jedna trojmetrová LED obrazovka. Fanúšikom tak rozhodne nič neujde. Scéna má na slovenské pomery veľmi netypický takmer trojuholníkový tvar, o jedinečné efekty sa postará 30 rotačných svetelných hláv s výkonom 1200 wattov.
      
Všetko je tak už pripravené na šesťdňové narodeninové turné,  počas ktorého sa už k aj tak hviezdnemu Bobanovi Markovičovi pridá ešte exkluzívna zostava najpopulárnejších slovenských interpretov. V Bratislave spolu s nimi vystúpi Ivan Tásler, v Martine Zuzana Smatanová, v Nitre sa namiesto chorého Mária „Kulyho“ Kollára na pódiu objaví zlatý Slávik Peter Cmorik, v Prievidzi to bude spevák skupiny Aya Boris Lettrich, v Košiciach Rasťo Kopina z kapely Nocadeň a ľudí v Humennom pobaví Martin „Lynch“ Mihalčin spevák skupiny  Helenine oči.

Všetky koncerty majú jednotný začiatok o 19:00hod.

VŠETKO NAJLEPŠIE TOPFEST TOUR 2011



4.10. 2011 – Bratislava : Hala Pasienky
5.10.2011 – Martin : Športová hala Podháj
6.10.2011 –  Nitra : Hala Klokočina
7.10.2011 – Prievidza : City Aréna
8.10.2011 – Košice : Cassosport
9.10.2011 –  Humenné : Športová hala Ultras

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava