Funny Faces vyrážajú na turné

  • Spravodajstvo
  • 4. októbra 2011, 09:57
  • Autor:ar

PIEŠŤANY – Piešťanská hudobná formácia Funny Faces vyráža na koncertné turné. Počas neho navštívi desať slovenských miest, zahrá i v českom Prostějove a Uherskom Hradišti.

V Piešťanoch má kapela Funny Faces už stabilnú základňu fanúšikov. Vďaka kvalitnej hudobnej produkcii, manažmentu i chytľavým skladbám začína rozbiehať svoju kariéru nielen na Slovensku ale i v zahraničí. „V poslednom období ide chalanom celkom karta, čo sme veľmi radi. Oslovujú nás známe skupiny a média zo Slovenska i Čiech. Ponuky máme aj z Rumunska, Bulharska, Poľska, Anglicka a naposledy i Luxemburska. Chalani dávajú do hudby všetko. Zakladajú si na svojskom zvuku, výbornom hlasovom prejave Marka Manasa so skvele znejúcou angličtinou a hudobnej genialite Jána Lednického, ktorý výborne hrá nielen na gitare ale i klavíri. Z klavírnych súťaží si odniesol už niekoľko cien,“ prezradil Richard Trebatický z agentúry, ktorá zastupuje kapelu Funny Faces. Lednického talent si všimol i manažér jedného speváka zo známej TV Show Superstar, kde ho mal klavírne sprevádzať na jeho turné.
 
Ďalším členom kapely je bubeník Majky Kvak, ktorého prejav je podľa R. Trebatického ukážkový. „Na bicie hrá od malička, čo je vidieť i cítiť. Jeho prejav a cit pre hudbu je energický a zároveň emočný. Netvrdím, že chalani sú dokonalí, ale majú obrovský náskok od svojich rovesníkov a dostali sa na úroveň, ktorú  známe slovenské indie kapely dosahovali dlhé roky. V Piešťanoch nám vyrastajú super muzikanti,“ nakoniec dodal manažér.

Členovia Funny Faces sú v súčasnosti vyťažení najmä školou a popri vystúpeniach v rámci trojmesačnej koncertnej šnúry Funny Faces Tour 2011 musia zvládnuť aj vlastné stužkové. Koncerty v desiatich slovenských mestách a v českom Prostějove a Uherskom Hradišti sú preto naplánované najmä počas víkendov. Vývozný artikel piešťanskej hudobnej scény si budú môcť vypočuť v Púchove, Bratislave, Poprade, Humennom, Trenčíne, Prievidzi, Novom Mesto nad Váhom, Trenčíne a Prešove. Turné zavŕšia 16. decembra v Piešťanoch.

Klip k novému singlu natáčajú v Británii



V septembri natočili Funny Faces videoklip k skladbe You´ve Got To Think I Want You.  Odohrával sa ako inak v domovskom meste skupiny – v Piešťanoch. „Išli sme do toho po hlave a sami sme nevedeli, čo vlastne chceme natočiť. Nakoniec z toho vzišla celkom pekná vec,“ spomína R. Trebatický. 
Vo videoklipe môžete okrem centra mesta vidieť i nábrežie či lodenicu. „Mali sme len predstavu, kde by sa mohlo natáčať a čo by sme chceli mať v klipe. Všetko sme spojili a snažili sme sa podľa textu doladiť už len pointu. Aj keď nie sme toho názoru, že klip musí mať nejakú pointu. No, nakoniec sme ju tam našli,“ s úsmevom povedal R. Trebatický. Za kameru sa postavili Majo Sicko, Martin Solovic a asistoval im Leoš Horák. Natáčalo sa asi päť hodín a členovia kapely sú s výsledkom spokojní.
Ako nám prezradil manažér skupiny Funny Faces, už teraz sa pre piešťanskú kapelu natáča vo Veľkej Británii klip k singlu Big Dancer z nového EPčka – Big Dancer.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín