Jablkový deň rozveselil Veselé

  • Spravodajstvo
  • 1. októbra 2011, 17:17
  • Autor:A. Rebrová

PIEŠŤANY/VESELÉ – Vo Veselom bolo veselo. Firma Plantex v spolupráci s Obecným úradom Veselé pripravila pre deti i dospelých podujatie plné zábavy, oddychu ale hlavne jabĺk pod názvom Jablkový deň.

V areáli firmy Plantex Veselé sa dnes sústredili nielen milovníci jabĺk. Na začiatok zberu obľúbeného ovocia zorganizovala firma Plantex v spolupráci s Obecným úradom Veselé podujatie Jablkový deň. Pripravené boli nielen atrakcie pre deti ako skákací hrad, maľovanie jabĺk, tekvíc či vozenie na vláčiku alebo koníkovi ale aj aranžovanie včielky Bibi.
Spomedzi 31 gazdiniek, ktoré sa zapojili do súťaže o najlepší a najchutnejší jablkový koláč, zvíťazila v oboch kategóriách so svojou maškrtou Janka Kováčová. "Pečiem veľmi často a veľmi rada. Keď mám nejaký recept, dotváram si ho podľa vlastnej chute. Aj pôvodný recept na Štajerský jablkový koláč som vylepšila na toľko, že vám chutil," prezradila tohtoročná víťazka, ktorá pripravovala aj kapustnicu. Do súťaže sa aj tento rok zapojil minuloročný víťaz najchutnejšieho koláča Michal Sanftleben. Mladý študent sa s jablkovou tortou umiestnil na treťom mieste v kategórii Najkrajší jablkový koláč a na druhom mieste v kategórii Najchutnejší jablkový koláč. Špeciálne ocenenie si odniesla desaťročná cukrárka Soňa Cisárová. Prinesené dobroty mohli za dobrovoľný príspevok ochutnať všetci prítomní. Výťažok z predaja jablkových maškŕt poslúži na vybudovanie destského ihriska vo Veselom.

((myvideo:1))

O to, aby sa zabavili i dospelí, sa tento rok postarali mladí folklóristi z Veselančeku, Púpavienky z Veľkých Kostolian a domáce Tetky z Veselého. Tri "uvravené" tetušky v podaní žiačok Základnej umeleckej školy sv. Gorazda vo Vrbovom rozveselili všetkých prítomných. Dievčatá z Veselého si scénku nacvičili pod vedením pani učiteľky Piscovej. Hudobne sprevádzala zabávajúcich sa aj country kapela Jako Kedy.

((myvideo:2))
Firma Plantex sa so svojim alegorickým vozom s témou Labutieho jazera umiestnila na druhom mieste na piešťanskej Victorii Regii 2011. Viac nám povedal Patrik Komár.

((myvideo:3))

Vyhodnotenie:



Najkrajší jablkový koláč

1. miesto Janka Kováčová
2. miesto Helga Lukšicová
3. miesto Michal Sanftleben

Najchutnejší jablkový koláč

1. miesto Janka Kováčová
2. miesto Michal Sanftleben
3. miesto Mária Krátka

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín