Striebro z pretekov olympijských nádejí

  • Kanoistika / Šport
  • 29. septembra 2011, 12:22
  • Autor:(šg)

PIEŠŤANY/BYDGOŠŤ – Medzinárodné preteky olympijských nádejí v rýchlostnej kanoistike sa uskutočnili minulý týždeň v poľskej Bydgošti. Na tomto podujatí každoročne súťažia vodáci vo veku od 15 do 17 rokov. Na pretekoch sa zúčastnili zástupcovia 19 krajín a Slovensko reprezentovalo 26 kanoistov.

Slováci si priviezli z Poľska dve medaily – striebornú a bronzovú. Z našich reprezentantov sa najviac darilo Jergušovi Jackovi s Filipom Valom zo Sĺňavy Piešťany, ktorí získali v K2 na 1000 metrov strieborné medaily. Okrem toho sa viackrát prebojovali do finále.

„Filip Valo skončil v K1 na 200 metrov štvrtý, čo je výborný výsledok na tejto olympijskej trati, a spolu s Jackom obsadili v pretekoch na 500 metrov, navyše medzi o rok staršími, šieste miesto. Piešťany i celé Slovensko úspešne reprezentovala aj Linda Blahová, ktorá skončila v K2 spolu s Bratislavčankou Patríciou Skovajsovou na 200-metrovej trati na výbornom piatom mieste a na olympijskej ‚päťstovke‘ skončili siedme. Ďalšiemu kajakárovi nášho klubu, Eduardovi Rebrovi, sa do finále nepodarilo prebojovať, keď ho od neho delilo jediné miesto," zhodnotil výsledky Piešťancov na pretekoch olympijských nádejí tréner a šéf kanoistov Sĺňavy v jednej osobe, Róbert Erban. Pre úplnosť, v celkovom hodnotení skončilo Slovensko v Poľsku aj vďaka výsledkom vodákov Sĺňavy na siedmom mieste.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava