Poslancov potrápil návrh nájmu futbalového štadióna

  • Spravodajstvo
  • 28. septembra 2011, 15:43
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Na siedmom zasadnutí mestského zastupiteľstva vyvolal najdlhšiu debatu bod návrhu nájmu futbalového štadióna v mestskom parku. Poslanci ho nakoniec odložili.

„ V súčasnosti nás čaká komplikovaný právny stav. Pôvodne bola uzatvorená zmluva, z ktorej vystúpila firma, ktorá mala doteraz v prenájme nebytové priestory – hotel a reštauráciu. Tie odovzdala futbalistom, ktorí ich v súčasnosti majú v prenájme. Na tieto priestory sa však viazali platby za médiá a nájom. Táto časť nie je zmluvne doriešená," povedala počas zastupiteľstva prednostka MsÚ Denisa Bartošová.

Podľa prednostky radnice nastáva otázka, či dajú tieto priestory do úsporného režimu a budú ich prevádzkovať Služby mesta Piešťany, prípadne médiá úplne uzavrú. „Je pouzatváraných niekoľko nájomných zmlúv a znamenajú duplicitu vo vzťahoch a využívaní majetku. Našou snahou je ich sprehľadniť. Aby bolo jasné, kto akú časť majetku využíva a za aké finančné prostriedky. Určite najbližšie zvoláme rokovanie s futbalistami, atlétmi a prizvaní budú aj šéfovia politických klubov. Následne to pôjde do komisií, rady a na zastupiteľstvo," dopĺňa D. Bartošová.

Piešťanskí poslanci v uzneseniach schválili niekoľko zmien v budúcej zmluve. Na štadión podľa nich majú mať nárok školáci a študenti zo škôl na území mesta. Na úhradu médií navrhli namiesto pôvodných 30-tisíc eur iba 26-tisíc. Na základe návrhu Ivety Babičovej (SDKÚ-DS) minimálne dvaja mestskí poslanci doplnia dozornú radu akciovej spoločnosti P.F.K. Zástupcovia mesta odsúhlasili aj nový bod v zmluve, že nájomca nebude pri opravách a investíciách požadovať finančnú spoluúčasť prenajímateľa. Okrem toho z výnosov z krátkodobého prenájmu bude musieť spoločnosť odvádzať čiastku vo výške 30 percent a sankcie poslanci určili na dvojnásobok z neodvedenej sumy. Nájomcu zaviazali i tým, že bude zabezpečovať údržbu a prevádzkyschopnosť atletickej dráhy.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín