Piešťanskí veslárski veteráni na svetovej regate

  • Veslovanie / Šport
  • 28. septembra 2011, 10:35
  • Autor:Andrej Vičan

PIEŠŤANY – Na neoficiálnych majstrovstvách veteránov World Rowing Masters regata, ktoré hostila od 8. do 11. septembra poľská Poznaň, sa zúčastnila aj piešťanská posádka v troch disciplínach.

V nádhernej atmosfére vodáckeho areálu situovaného v strede krásneho starobylého mesta Poznaň na jazere Malta si dalo rendezvous viac ako dvetisíc posádok z 36 štátov celého sveta. Okrem Európanov nechýbali Američania či Austrálčania, no stretli ste tu i Brazílčanov alebo Japoncov.

Slovenské farby úspešne reprezentovali Piešťanci v troch disciplínach. Posádku noncoxu – teda nepárovej štvorky bez kormidelníka veslovali A. Vičan, J. Stančík, O. Berlanský a M. Klčo. Druhú štvorku, tentoraz párovú, tvorila posádka P. Kuhajda, B. Jurga, E. Drlička a M. Klčo. Títo spolu s T. Černákom, P. Mičutkom, M. Škulcom, M. Rusnákom  a kormidelníčkou E. Jurgovou štartovali aj v kráľovskej disciplíne veslovania, v osemveslici s kormidelníkom.

Vo svojej premiére novozložený noncox obsadil celkové 29. miesto. Párová štvorka veľmi príjemne prekvapila agresívnou jazdou a nakoniec obsadila veľmi lichotivé 4. miesto v delenom finále. Smolu mala naopak favorizovaná osemveslica, keď po neočakávaných technických problémoch podľahla v ostrom súboji nemeckej a anglickej posádke a obsadila celkové 10. miesto.

Piešťanci súťažili v kategórii Masters A – teda s vekovým priemerom do 35 rokov. Budúci rok sa takmer všetci “tatkovci” presúvajú do staršej kategórie Masters B. Veríme, že sa z  nemeckého  Duisburgu v roku 2012 vrátia s ešte lepšími výsledkami.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava