Coworking priestor už aj v Piešťanoch

  • Spravodajstvo
  • 28. septembra 2011, 09:59
  • Autor:red

PIEŠŤANY – Od 19. septembra začalo v Piešťanoch oficiálne fungovať coworkingové centrum, v ktorom zdieľajú spoločné kancelárske priestory profesionáli z rôznych oblastí.

Začínajúci a malí podnikatelia si dnes nemôžu prenajať vlastnú kanceláriu. Zároveň nechcú stratiť kontakt s ľuďmi a taktiež potrebujú priestor, aby mohli prijať svojho klienta a prebrať s ním obchodné záležitosti. Z tohto dôvodu bolo po vzore mnohých už existujúcich centier vytvorené jedno aj v našom meste.

Coworking je relatívne nový pojem, ktorý vznikol v roku 2005 v USA a znamená spoločnú prácu. Doslovný preklad znamená spoluprácu, ale v tomto prípade ide o zdieľanie spoločných kancelárskych priestorov profesionálmi, nezávisle od seba vykonávajúcich svoju vlastnú prácu.

"Piešťanské coworkingové centrum má svoje brány otvorené pre konzultantov, poradcov, právnikov, účtovníkov, freelancerov, tlmočníkov, IT špecialistov a iných odborníkov pracujúcich z domu. Vítaní sú aj biznis cestujúci, ktorí prišli do Piešťan a potrebujú dočasný pracovný priestor. V budúcnosti sa plánuje aj s možnosťou prenájmu služieb právnika či účtovníka. Budú sa tu taktiež pravidelne konať start up campy, to znamená stretnutia ľudí s inovatívnymi nápadmi a myšlienkami," uviedol Jozef Malík z piešťanského coworkingového centra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel