Cenná remíza Piešťancov v Považskej Bystrici

  • Šport / Futbal
  • 28. septembra 2011, 13:47
  • Autor:Peter Sedláček, Jaroslav Valo, Štefan Gregorička

Posledné septembrové kolo vyšších regionálnych futbalových súťaží našim mužstvám veľa radosti neprinieslo. Treťoligisti z Vrbového a Moravian prehrali na ihriskách súperov, v majstrovstvách regiónu Západ zato potešili Piešťanci remízou u lídra tabuľky z Považskej Bystrice. V piatej lige zabodovali z našich len Trebatičania.

Raven Považská Bystrica – PFK Piešťany 0:0



Súboj prvých dvoch tímov tabuľky splnil očakávania a diváci videli kvalitný zápas. Domáci si postupne vytvorili miernu prevahu, no veľmi dobre brániaci hostia ich nepúšťali takmer do žiadnych šancí. Najväčšiu šancu mali domáci v 15. min, ale Hodulík nájazd domáceho hráča s námahou vyrazil. V 41. min kopal Karim rohový kop, no domáci gólman zachránil. Na druhej strane dobre zasiahol výborný Sailer a hlavičku po následnom rohu kryl zasa Hodulík. V druhom polčase zatlačili domáci Piešťancov do defenzívy, k čomu im pomohol aj veľmi slabý rozhodca, ktorý vylúčil hosťom po druhej žltej karte Chebeňa. Piešťancov to nezlomilo a naďalej hrozili z brejkov. Po jednom z nich mal šancu Karim, no Bartek jeho strelu kryl. V závere už dobre brániaci hráči PFK domácich nepustili do žiadnej šance a odviezli si domov cennú bezgólovú remízu.

Zostava PFK: Hodulík – Vyskoč, Bakita, Sailer, Chebeň, Galba, Moravčík, Bretschneider (90. Kvasnica), Koprda, Karim (86. Kučera), Charizopulos (77. Šimo).

SPARTAK VRÁBLE – MFK VRBOVÉ 2:1 (0:1)



V súboji dvoch tradičných súperov mali od začiatku územnú prevahu hostia. Domácich zatlačili na ich polovičku a vytvorili si tri gólové šance na skórovanie. Prvú nevyužil Jelšic a druhú Krajčovič. Vrbovčania skórovali až na tretí pokus, keď sa presadil kapitán Tomáš Gažík a gólom „do šatne" zo 45. min získal pre hostí zaslúžené vedenie. V druhom polčase sa domáci snažili otočiť nepriaznivý stav, čo sa im aj podarilo. Dopomohli im k tomu aj Vrbovčania, keď v rozpätí siedmich minút dvoma fatálnymi chybami v obrane dovolili domácim streliť dva góly. Hráči Spartaka si potom taktickou hrou jednogólový náskok udržali až do konca zápasu a v tabuľke si s Vrbovčanmi vymenili miesto.
Zostava MFK: Bránsky – Andrísek, Poláček, Mihok (85. Balcír), Herceg, Kúdela, T. Gažík, Kuťka, Sedlák (78. Sumer), Krajčovič (70. Piršel), Jelšic.

Výsledky z vyšších regionálnych futbalových súťaží:
Spartak Vráble – MFK Vrbové 2:1
Slovan juniori – OTJ Moravany 2:0
Raven Považská Bystrica – PFK Piešťany 0:0
FK Krakovany – ŠK Petrova Ves 0:0
Modranka – Veľké Kostoľany 2:1

Výsledky z nižších regionálnych súťaží:
Oblastné majstrovstvá
Siladice – Veľké Orvište 2:0, Horné Orešany – Drahovce 1:3, Suchá – Prašník 3:0
Oblastná súťaž, skupina B
Kľačany – Nižná 5:0, Borovce – Veselé 3:0, Ostrov – Červeník 1:4, Sokolovce – Šípkové 8:3, Madunice – Ratnovce 2:0, Chtelnica – Dvorníky 1:0
Tretia trieda, skupina B
Šterusy – Pastuchov 5:3, Šulekovo "B" – Pečeňady 0:11, Banka – Peterčan Hlohovec 2:0, Dolný Lopašov – Dolné Otrokovce 5:0

Aktuálne výsledky z regionálneho športu nájdete v každom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav