Skautský rok zahájili vo veľkom počte

  • Kultúra a spoločnosť
  • 27. septembra 2011, 11:54
  • Autor:Jozef Streženec

PIEŠŤANY – Malí či veľkí skauti, rodičia, ale aj deti skautov nechýbali v piatok 23. septembra na zahájení nového skautského roka 2011/2012. Jeho začiatok sa nesie v znamení sťahovania do nového skautského domu, ktorý sa postupne mení na útulné miesto pre skautské aktivity.

V piatok 23. septembra večer zaznela na Meštianskej ulici v Piešťanoch skautská hymna, ktorá spolu so vztýčenou vlajkou, zaťatou sekerou a hrdým pokrikom „Zdar“ zahájila nový skautský rok. Po slávnostnom nástupe si skauti vytvárali plány fungovania na nasledujúcich dvanásť mesiacov, dohadovali družinovky a najbližšie akcie. A leniť rozhodne nebudú, chystajú sa na mestskú hru do Pezinka, pracovať na obnove zrúcaniny Korlátka, či pokoriť Kráľovu hoľu. Okrem toho stihli začať aj s horolezackým kurzom.

Zahájenia skautského roka sa zúčastnila takmer stovka ľudí, medzi ktorými nechýbali najmenší vlčiaci a včielky. Prišli i starší skauti, ktorí už majú vlastné rodiny, rodičia skautov, či priatelia. Pestrá účasť ako aj rôznorodé plánované aktivity ukazujú aký skauting v skutočnosti je – rozmanitý.

Oproti minulému roku bolo na tvárach dobrovoľníkov poznať miernu úľavu. Už neriešia existenčnú otázku svojho pôsobenia, ale starajú sa o nový skautský dom. A napriek problémom, ktoré sa nikdy neprestávajú objavovať, „skauťák“ sa zmenil na nepoznanie a stáva sa plnohodnotným domovom pre rozmanité skautské aktivity. Za to patrí vďaka rodičom, sponzorom a všetkým podporovateľom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela