Otvoria zrevitalizovanú časť potoka Dubová

  • Spravodajstvo
  • 26. septembra 2011, 13:19
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Už zajtra vypukne v našom meste podujatie s názvom Cyklo Piešťany. Minulý týždeň ste mali možnosť sa zúčastniť na dvoch sprievodných akciách v mestskej knižnici. Svoje príbehy tu „rozprávajú“ staré bicykle zo zbierky Petra Pavča, ale tiež i fotografie dobrodruha a cestovateľa Dušana Šeba. Mesto tieto podujatia pripravilo pri príležitosti otvorenia nového – zrevitalizovaného úseku potoka Dubová pri zimnom štadióne.

Už v piatok 30. septembra budete mať možnosť prísť sa zabaviť na otvorenie cyklochodníka Dubová. Pripravené sú súťaže pre deti, ale aj seminár zameraný samozrejme na tému bicykle a bicyklovanie. Budete si môcť na korčuliach, ale hlavne na vašich dvojkolesových tátošoch vyskúšať vynovenú časť pri potoku Dubová.

K Dubovej však pribudne ešte ďalšia – náhradná výsadba za vykonané výruby. Tieto činnosti po nákupe stromov a kríkov dodávateľ zrealizuje v jesenných mesiacoch.Radnica uvažuje, aj podľa rokovaní s Povodím Váhu, o revitalizácii časti pri Obvodnom úrade k začiatku chodníka za hotelom Váh. „Bolo by to logické spojenie realizovaných úsekov. Samozrejme je potrebné najprv spracovať projektovú dokumentáciu. Zostavovanie rozpočtu na rok 2012 ukáže, či je vôbec možné rátať aspoň s peniazmi na projektovú dokumentáciu. Situácia sa príliš optimisticky zatiaľ nejaví," povedala vedúca odboru správy Mestského úradu Piešťany Eva Pobjecká.  
Viac o priebehu prác na revitalizácii potoka Dubová sa dočítate v pripravovanom vydaní PT.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel