Kniha týždňa: Simona Monyová – Život a smrť

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. septembra 2011, 09:13
  • Autor:mg

Zorientovať sa v množstve ponúkaných titulov súčasného knižného trhu je niekedy veľmi náročné. V spolupráci s kníhkupectvom Bene Libri vám pomôžeme vybrať si ten najzaujímavejší v rubrike Kniha týždňa. Tento týždeň odporúčame knihu Simona Monyová – Život a smrt od Richarda Sachera.

Autor knihy Richard Sacher bol blízkym kolegom a priateľom najpredávanejšej českej spisovateľky Simony Monyovej, ktorá  tragicky zahynula začiatkom augusta roku 2011. Verejnosť a médiá šokoval tým, keď zverejnil sms, v ktorých sa mu zverila, že bola manželom dlhodobo „psychicky a fyzicky týraná“. Z vraždy Simony Monyovej je podozrivý práve jej manžel Boris Ingr.

Simona Monyová pôsobila na verejnosti sebavedome. Čo však dusila v sebe? Čo tajila? Odpovede na tieto otázky nám odkrýva Sacherova kniha. Autor v nej popisuje spisovateľkinu osobnosť, ich priateľstvo a spoluprácu. V knihe sú publikované výroky, v ktorých Monyová úprimne odhaľuje svoju povahu, názory, vzťah k rodine, práci, mužom, sexu… Nájdeme tu ukážky z bibliografie Simony  Monyovej a tiež recenzie. Kniha je doplnená niekoľkými unikátnymi fotografiami.

Po smrti Monyovej sa predaj kníh spisovateľky niekoľkokrát zdvihol."Výťažkom z predaja knihy hodlám podporiť osvetu zameranú na boj proti domácemu násiliu,“ uviedol Richard Sacher.

Uvedený knižný titul si môžete zakúpiť v Kníhkupectve BeneLibri, Winterova 31(bývalý Mliečny bar), Piešťany. Tel: 033/7730541

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav