Autor knihy Glamour Paríža zažil štrajk za štrajk

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 23. septembra 2011, 16:00
  • Autor:vd

PIEŠŤANY – „Stendhal tvrdil, že pôvabné ženy očarujú na druhý deň o niečo menej. O tom je i spoločnosť,“ upozorňuje na podobnosť pôvabov žien i spoločnosti mladý autor knihy Glamour Paríža – Ľubomír Jančok. Tento „uvravený“ mladý muž s obrovským záberom vedomostí zapôsobil v Piešťanskom informačnom centre na každého poslucháča, ktorý sem vo štvrtok podvečer zavítal.

Jeho najdôležitejšie rady v súvislosti s návštevou Paríža znejú: „Choďte tam pripravení! Najskôr navštívte menšie francúzske mestečká a až na záver si vychutnajte perlu Francúzska – Paríž. Pretože ak by ste išli rovno do Paríža, je to akoby ste v jedálničku vynechali predjedlo i polievku a pustili sa rovno do hlavného chodu.“  Ľubomír Jančok Piešťancom postupne odkrýval filozofiu Paríža, plného štrajkov a ľudí, z ktorých je až 90 percent organizovaných v nejakom spolku, či občianskom združení. „Zažil som tam štrajk a keď som sa pýtal, za čo tí ľudia štrajkujú, odpovedali mi, že v poslednom období je v Paríži akosi málo štrajkov. Preto mladí vyšli do ulíc, aby štrajkovali za štrajky,“ povedal.
 
Parížsku atmosféru sa do „picka“ podarilo vniesť speváčke Janais i autorovi zvláštneho cestopisu, v ktorom popisuje konkurzy na prestížne školy, ale rozoberá aj ženy a vášne po francúzsky, či jeho konflikt s Moliérom.
((myvideo:1))

Viac sa dočítate v pripravovanom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj