Zakúrte si v zime drevom

  • Inzercia
  • 22. septembra 2011, 15:44
  • Autor:inz

Zmeniť studený zimný deň na príjemný zážitok v intimite domova dokáže predovšetkým teplo. Vyčariť príjemnú atmosféru môžeme mnohými spôsobmi. Jedným z nich je kúrenie drevom. Ako na to? Poradíme sa s Ondrejom Bysterským, odborníkom spoločnosti DOMOSS TECHNIKA.

Drevo patrí medzi najstaršie spôsoby vykurovania. Ako je to dnes, v dobe moderných plynových kotlov a podlahového kúrenia? Dokáže im drevo konkurovať?

Drevo patrí k obnoviteľným a ekologicky výhodným zdrojom tepla. Jeho „renesancia" v oblasti vykurovania je preto celkom prirodzená a vítaná. Drevo navyše patrí k lacným druhom kúrenia, takže si niekdajšie pozície ľahko vybojúva späť. Optimálnym druhom na kúrenie je tvrdé drevo listnatých stromov, ako sú buk, dub či hrab. Tieto druhy majú najvyšší koeficient výhrevnosti. Pre vyššiu efektivitu nezabúdajme prikladať do ohňa už riadne preschnuté drevo. Odporúča sa maximálne 20 percent vlhkosti, čo znamená, že pred vykurovacím obdobím si treba pripraviť zásoby paliva v predstihu.

Praktický človek potrebuje rukolapné dôkazy a argumenty, často jasné čísla. Skúsme teda byť „suchopárne exaktní"…

Drevo je materiál bez ťažkých kovov a zlúčenín síry. Splodiny nezaťažujú ovzdušie ako horenie fosílnych palív – uhlia, vykurovacieho oleja a i. Využitím výkonných kotlov, krbov či pecí dosiahneme účinnosť medzi 70-85 %. Náklady počas vykurovacej sezóny oscilujú medzi 150 až 270 eurami. To sú vcelku zaujímavé čísla. DOMOSS TECHNIKA je navyše „domovom" pestrej ponuky kachlí a kozubových vložiek, ktoré umožnia vyššie uvedené čísla pohodlne dosahovať. Postačí sa obrátiť na školený personál, ktorý vie, „ako zime dobre podkúriť".

A čo príprava dreva pred priložením do ohniska? Aké sú najvhodnejšie nástroje, ktoré šetria sily a čas? Kto dobre poradí s ich kúpou?

Trh dnes ponúka širokú a pestrú škálu rôznych pomocníkov – sekery, píly, štiepačky. Každý si skrátka nájde to, čo mu padne do ruky. DOMOSS TECHNIKA dokáže svojím sortimentom uspokojiť nároky každého, kto sa rozhodne spracovávať a chystať drevo na kúrenie vlastnými silami. V ponuke figurujú kvalitné ručné nástroje overených značiek, motorové a elektrické píly alebo špičkové štiepačky dreva. Bežný klient má možno po chvíli pocit, že nástroje vyzerajú rovnako, takmer rovnako fungujú a dokážu to isté. Skúsení odborníci DOMOSS TECHNIKA vás ale onedlho presvedčia, že každý z produktov je v niečom špecifický a pre vaše nároky sa hodí práve ten druhý či tretí v poradí… Môžete byť pokojní – s nami vás zima a chlad nezaskočia.

Taká moderná motorová píla, prípadne „nabúšená" štiepačka dreva však nestoja práve najmenší peniaz. Ako je to s možnosťou financovania nákupu takejto techniky?

Profesionálne vyškolení pracovníci DOMOSS TECHNIKA pomôžu zákazníkom nielen s výberom nástrojov a náradia, ale ponúknu aj kúpu na splátky bez navýšenia, záručný a pozáručný servis. A keď si napríklad vyberiete robustnú stojanovú štiepačku dreva, môžeme ju radi doviezť k vám domov. Veď DOMOSS TECHNIKA je už 21 rokov skúseným obchodným partnerom, ktorý rozumie predstavám svojich klientov. Spoliehať na profesionálov je najlepšou cestou k spokojnému nákupu. Ak sa teda rozhodnete počas zimných mesiacov doma zakúriť drevom, urobte svoj prvý krok spolu s DOMOSS TECHNIKA. Vyberte si technológie a náradie pod dohľadom profíkov. Aj vďaka nim vám bude k plnej spokojnosti slúži dlhé zimy a letá…

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín