Najlepšiu kapustnicu navarili kuchári z Nižnej

  • Spravodajstvo / Región
  • 22. septembra 2011, 11:01
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY/TREBATICE – Už po piaty raz sa v Trebaticiach konali Kapustové hody. Zlatým klincom bohatého programu bolo varenie kapustnice. Tentoraz sa z víťazstva v konkurencii siedmich družstiev Mikroregiónu nad Holeškou premiérovo tešili kuchári z Nižnej.

Ani jednému zo súťažiacich družstiev nechýbala podpora najvyšších predstaviteľov obce. Kým piati z nich len dohliadali, ako si počínajú pri varení, starostka Veselého Viera Šípková a starosta Boroviec Ivan Šiška sa aj priamo podieľali na varení kapustnice. Žiaľ, ani jeden z tejto dvojice sa napokon netešil z prvenstva. To totiž premiérovo získalo družstvo z Nižnej v zložení Barbora a Lukáš Velšicovci, Alexandra a Peter Kováčovci. Na ďalších medailových priečkach skončili obhajcovia vlaňajšieho prvenstva z Veľkých Kostolian a tretia priečka sa ušla Ostrovčanom. Tým nepomohol k prvenstvu ani doma pečený chlieb, ktorý priniesol so sebou šéf Sedliackej stodoly v Ostrove Ján Kováč. Treba priznať, že taký chutný chlebík sme už dávno nejedli a aj kapustnicu mali dobrú. O víťazovi však rozhodovala porota.

Ako každý rok, aj teraz dostalo každé družstvo k dispozícii po osem kilogramov kapusty a chlieb. „Ostatné ingrediencie už boli v réžii jednotlivých družstiev. Práve tieto prísady totiž mali vplyv na chuť uvarenej kapustnice," povedal nám hlavný organizátor podujatia, starosta Trebatíc Juraj Valo. My sme boli zvedaví, čo pridali do svojej víťaznej kapustnice kuchári z Nižnej. Členka družstva Alexandra Kováčová, ktorá sa zúčastnila tejto súťaže po druhý raz, nám však tajomstvo prezradiť nechcela. Kapustnica však vraj bola menej pikantná ako vlani. Na zjemnenie chuti použili smotanu. Ako víťazná kapustnica chutila, nevieme, pretože bolo po nej skôr, ako sme ju mohli ochutnať.

Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek