Za každou pastelkou sa skrýva ľudský osud

  • Spravodajstvo
  • 21. septembra 2011, 15:05
  • Autor:vd

PIEŠŤANY – Aj do piešťanských ulíc dnes zavítali dobrovoľníčky, ktoré do pokladničky s logom Biela pastelka vyberali od ľudí príspevky do verejnej zbierky. Organizuje ju Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, ktorá má pobočku aj v Piešťanoch. Dom, kde sa slabozrakí a nevidiaci stretávajú, aby získali pomocnú ruku v ťažkej životnej situácii, sa nachádza na v uličke za Ružovým mlynom. Piešťanskej pobočke, ktorá sídli na Partizánskej ulici, šéfuje Ján Pastorek.

V Piešťanoch sme v City passage objavili dobrovoľníčky z Gymnázia Pierra de Coubertina – Katarínu a Natáliu. Odeté mali biele tričká s logom Bielej pastelky. Do pokladničky im vložila svoj príspevok aj dobrá duša – naša kamarátka Peťa.

Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí musia zrak nahradiť inými zmyslami. Prostredníctvom bielych pasteliek spolu už desať rokov podávame pomocnú ruku slabozrakým a nevidiacim ľuďom na ceste začleňovania sa do spoločnosti. Špeciálne kurzy a školenia im umožňujú získať stratenú samostatnosť a viesť tak plnohodnotný život.

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska je občianske združenie, charitatívna a humanitárna organizácia, ktorá združuje nevidiacich a slabozrakých občanov, ich priaznivcov, priateľov, rodičov nevidiacich a slabozrakých detí. Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska má viac ako 4 500 členov združených v 68 základných organizáciách na celom území Slovenska. Svoje služby, poradenstvo a aktivity poskytuje všetkým zrakovo postihnutých ľuďom, ktorí o ne majú záujem. Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska bola založená 7. apríla 1990.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel