Trebatice – vhodná lokalita na bývanie

  • Inzercia
  • 21. septembra 2011, 13:34
  • Autor:

PIEŠŤANY/TREBATICE – V súčasnosti môžeme Trebatice ako obec zaradiť medzi „dravcov“ v našom regióne. Je tu možné pozorovať čulý stavebný ruch – v súkromnom, obecnom i priemyselnom sektore. Ten sa spája samozrejme s príchodom nových investorov a vytváraním nových pracovných príležitostí. Nevídané hodnoty má miestna miera nezamestnanosti, ktorá sa dlhodobo pohybuje pod 2%, čo je minimálne župný rekord. Prácu si tu určite nájdu nielen Trebatičania, ale i ľudia z blízkeho i širokého okolia.

Obec Trebatice prešla kompletnou rekonštrukciou centrálnej časti. V súčasnosti sa dokončuje rekonštrukcia chodníkov, vynovená je škola, moderné detské ihrisko, futbalový štadión a rozširuje sa tu predajná sieť a služby. Trebatice sú vlastne dopravným uzlom na všetky smery a do centra Piešťan je to autom za menej ako desať minút. Trebatice sú príjemnou, tichou a dosiahnuteľnou lokalitou na bývanie.

Satelitný pohľad na obec Trebatice

Chýbajú menšie a stredné byty



Aj keď sa zdá, že domov a bytov je v tomto období dostatok, nie je to úplne tak. Na celom Slovensku a aj v Piešťanoch a okolí je stále nedostatok novostavieb malých a stredných bytov s výmerou do 75 m2. Dôvodom je v nedávnom období uprednostňovaná výstavba väčších a luxusnejších bytov. Súčasná ekonomická situácia však nedovoľuje bežnej mladej rodine aj pri využití hypotéky prekročiť určitú absolútnu hranicu ceny bytu. Tá je zväčša v rozmedzí 50 000 až 80 000 eur.
Hľadajú preto menšie byty, niekedy mimo väčších miest, kde je nadobúdacia cena a aj mesačné poplatky na nižšej úrovni. Jedným z takýchto projektov sú aj bytovky v rozvíjajúcej sa obci Trebatice, kde v týchto dňoch prebieha predaj posledných voľných bytov. 

Viac sa môžete dozvedieť na slávnostnom otvorení druhej bytovky v sobotu 1. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav