Najviac bodov na drezinách pobrali Domossáci

  • Kultúra a spoločnosť
  • 20. septembra 2011, 11:49
  • Autor:vd

PIEŠŤANY/VRBOVÉ – Po júlovej atrakcii – historickej jazde vláčikom z Piešťan do Vrbového a späť opustená železničná trať opäť ožila. Tentoraz drezinami. Na štvrtom ročníku medzinárodných majstrovstiev v jazde na pákových drezinách koľaje prebrúsilo pätnásť nažhavených tímov zo Slovenska, Čiech a Nemecka.

V šprinte na tristo metrov vyhrali pretekári z Polosacieho reflexu. Úžasným tempom a takmer nadľudským nasadením síl, ale aj rozumu prešprintovali cieľ v čase 38,73 sekundy. Diaľkové preteky na osem kilometrov najrýchlejšie preleteli Piešťanci – Water team Domoss, ktorému šéfuje kanoista Pavol Rusnák. Trať „prepákovali“ za 16:56 minúty.
„Som veľmi rád, že sa nám opäť podarilo usporiadať majstrovstvá, ktoré sa stali tradíciou. Tento rok sme zaznamenali najväčšiu účasť pretekárov,“ tešil sa z pekného slnkom zaliateho dňa i podujatia predseda občianskeho združenia Čango, Vladimír Vacula.

Pod šikmú vežu prišli aj pretekári zo zmiešaného česko-nemeckého Teamu Európa. „Tento rok som musel pretekať aj ja, pretože ženy nám ochoreli, takže sme nemohli ukázať ich pekné zadočky pri pákovaní. Ale darilo sa nám. V oboch disciplínach sme sa umiestnili na tretej pozícii,“ smial sa vysoký pretekár z Děčína, František Korel. Na jar nám František aj so svojimi kolegami doniesol z Děčína „české jaro“ a nám sa vidí, že Korelovci priniesli tentoraz do Vrbového predĺžené leto. Piešťanský týždeň pozdravil aj Františkov nemecký kolega Štefan John. Bez jeho výdatnej pomoci v podobe zapožičania pákových drezín by asi sotva vo Vrbovom preteky mohli usporiadať.

((myvideo:1))

Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela