Na Piešťanský akvatlon prišlo 149 športovcov

  • Plávanie / Šport
  • 20. septembra 2011, 14:14
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Kúpalisko Eva sa minulú sobotu naplnilo športovcami a športovkyňami najrôznejšieho veku. Konal sa tu úvodný ročník podujatia Piešťanský akvatlon. Ako prví sa na štart postavili najmladší. Po nich nasledovali starší žiaci, muži, juniori, ženy a veteráni.Podujatie zorganizovali členovia piešťanskej športovej bežeckej rodinky.

Deti v dvoch skupinách A a B plávali 25 metrov a bežali trať dlhú 200 metrov. V „áčku“ bol z chlapcov najrýchlejší Boris Bátovský z ŠK Atóm Levice a medzi dievčatami Klára Štvorcová z OXO Piešťany. V „béčku“ si prvenstvo odniesli Tomáš Ružič a Lara Bábska, obaja z SPK Bratislava. Mladší žiaci plávali trať dlhú dvesto metrov a bežali jeden kilometer. Najrýchlejšie sa to podarilo Alexandrovi Světlíkovi z SPK Bratislava a medzi žiačkami Lýdii Drahovskej z ŠBR Piešťany. Starší žiaci mali pripravenú dvojnásobne dlhú trať, na ktorej bol úspešní Martin Hruškovic z KPŠ Nereus Žilina a Michaela Gašparová z ŠK Atóm Levice.

Plávanie na 900 metrov a beh na 4,5 kilometra mali pripravení akvatlonisti v ďalších kategóriách. Víťazom juniorskej kategórie bol Ondrej Doletina zo Slávie ŠŠ Trenčín a medzi juniorkami Rebeka Rizmanová z TAT Martin. Prvenstvo si v kategórii mužov odniesol Andrej Orlický z Triatlon Team Trnava, medzi ženami sa najviac darilo Agáte Malíkovej z PPK Piešťany. Veteráni plávali v dvoch kategóriách – narodení 1960-1971 a 1959 a starší. V prvej sa víťazom stal Branislav Šteuček z Aquaparku – triatlon Turčianske Teplice, v druhej sa z prvenstva tešil Juraj Papp z Pegas triatlon Partizánske.

V aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa sa dočítate aj o tom, ako hodnotil úvodný ročník Piešťanského akvatlonu jeho organizátor Jozef Drahovský a či sa v Piešťanoch črtá tradícia nového podujatia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav