Piešťanské štvorky podplávali dva mosty

  • Veslovanie / Šport
  • 16. septembra 2011, 16:30
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Začiatkom septembra si dali v Piešťanoch „rande“ veslári zo Slovenska a Maďarska. Konal sa tu prvý ročník preteku Piešťanské štvorky. Na štarte začrelo do Váhu pádla trinásť posádok, a to od žiakov až po veteránov. Pred sebou mali trať dlhú 2500 metrov. Prvenstvo patrilo štvorke z TJ Slnava Piestany/VK Šintava.

Pretek veslárskych štvoriek dlhý 2,5 kilometra štartoval pri kúpalisku Eva a pomyselná cieľová páska sa vlnila pri veži na Lodenici. Pravdepodobne najviac divákov sa zhromaždilo na Kolonádovom a Krajinskom moste. Súťažilo sa s a aj bez kormidelníka a preteku sa mohli zúčastniť štvorky párové i nepárové a vo všetkých vekových kategóriách.

„Už dávno sme chceli vymyslieť niečo nové, aby znovu ožili slávne veslárske časy, kedy do Piešťan sa schádzali na regaty kluby nielen zo Slovenska, ale aj okolitých krajín. Inšpiroval ma hlavne závod Head of the river, na ktorom som sa zúčastnil,“ povedal jeden z organizátorov Andrej Vičan.
Podľa jeho slov mu nenapadlo, že nultý ročník by sa mohol stretnúť s väčším záujmom. Počet – 13 posádok, ho príjemne prekvapil.

Z Piešťanských štvoriek by sa mohlo v budúcnosti stať tradičné podujatie. Aspoň v to organizátori dúfajú. „Rozmýšľame a hľadáme vhodný termín, aby sa to neprelínalo s inými pretekmi. Máme tu výborné podmienky na veslovanie a možno by sme o rok toto podujatie spestrili o šprinty na 300 metrov,“ dopĺňa A. Vičan.

Aj keď na nultom ročníku išlo skôr o založenie tradície, niekto musel byť aj na stupňoch víťazov. Nakoniec sa z prvenstva tešila posádka spoločenstva VK Sĺňava Piešťany a VK Šintava. Druhí prišli do cieľa veslári z SVK Bratislava a tretie miesto patrilo piešťanským veteránom – Kuhajda, Vičan, Jurga a Drička.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav