Masár medzi legendami druhý

  • Šport / Ostatné športy
  • 16. septembra 2011, 13:56
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Počas predchádzajúcich mesiacov sme našich čitateľov informovali o výsledkov tria piešťanských lyžiarov na tráve, ktoré dosiahli v medzinárodnom žiackom Kids Cupe. Už tri roky ich trénuje Ľubomír Masár. Ten sa v tomto roku stal reprezentačným trénerom slovenských a tiež seniorských lyžiarov na tráve. Vďaka tomu absolvoval počas sezóny nielen preteky žiakov, ale aj družstva Slovenska dospelých.

Aj preto mal Masár v tomto roku náročnú sezónu. Počas roka absolvoval so seniorskými reprezentantmi okrem sústredenia všetky preteky Svetového pohára. Na svetovom šampionáte vo Švajčiarsku však chýbal. Okrem pretekárov zastupoval Slovensko, ale aj Piešťany šéf sekcie lyžovania na tráve pri SLA Ladislav Šandor, ktorý pôsobil na MS vo funkcii rozhodcu. „Naši pretekári nezaostávajú ani v tejto kategórii za svetovou špičkou, veď Bratislavčanka Barbora Miková sa pravidelne umiestňuje na popredných miestach v Svetovom pohári. Vlani získala v Iráne dva tituly juniorskej majsterky sveta. V tomto roku obhájila juniorský titul v super G, navyše sa stala majsterkou sveta v obrovskom slalome a v super G aj medzi ženami. Ďalší slovenský reprezentant Lukáš Ohrádka z Vysokých Tatier bol v slalome mužov ôsmy," prezradil nám umiestnenie svojich zverencov na MS reprezentačný tréner Ľ. Masár.

Tento bývalý československý reprezentant si stále udržuje dobrú kondíciu, čo dokázal aj na medzinárodných pretekoch, ktoré sa konali ešte pred MS v rámci Svetového pohára FIS v Rakúsku. Ľuboš nastúpil v kategórii bývalých pretekárov, ktorí dnes pôsobia väčšinou vo funkciách trénerov alebo vedúcich družstiev. „Na pretekoch legiend v lyžovaní na tráve sa súťažilo v obrovskom slalome. Na prekvapenie som toho ani po niekoľkých rokoch od skončenia aktívnej činnosti veľa nezabudol, veď som skončil na druhom mieste. Zvíťazil Eduardo a až za mnou skončil bývalý rakúsky reprezentant Balek," pochválil sa nám Ľ. Masár. Pre zaujímavosť jeho najväčším úspechoch v aktívnej kariére bolo tretie miesto na svete v rýchlostnom zjazde na trávnych lyžiach, ktoré si vybojoval v roku 1989 ešte v drese ČSSR v nemeckom Waldsasene.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava