POZRITE SA: Z piateho ročníka Dňa ozbrojencov a záchranárov s deťmi

  • Kultúra a spoločnosť
  • 15. septembra 2011, 11:14
  • Autor:ar

PIEŠŤANY – Medzi najväčšie ťaháky piateho ročníka Dňa ozbrojených a záchranných zložiek patril prelet vrtuľníka Mi-17 spojený s ukážkou záchrany raneného pilota. Školákov zaujalo aj zasahovanie „kukláčov“ voči chuligánom. Pripravené boli aj rôzne atrakcie. Pozrite si videá.

"Hasiči i policajti majú okrem zručností a schopností, ktoré získali v šlkole, aj veľké srdce. Každý deň nasadzujú svoj život za nás v krízových situáciach," týmito slovami privítal školákov na piatom Dni ozbrojených a záchranných zložiek SR s deťmi štátny tajomník ministerstva vnútra Maroš Žilinka. Školáci tak na letisku obdivovali nasadenie a zručnosť ozbrojencov a záchrannárov. Predstavili sa členovia Čestnej stráže prezidenta SR, Väzenskej a justičnej stráže z Leopolodova, Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave i piešťanskí hasiči.

((myvideo:1))

Pre deti boli okrem programu pripravené aj atrakcie. Mohli si zastrieľať z luku i airsoftových zbraní, poskákať v nafukovacom hrade, obdivovať historické vozidlá z piešťanského Veteran Car Clubu či vojsť do kokpitu vystavovaných lietadiel Vojenského historického múzea. O zbraniach z čias kuruckých vojen v Uhorsku im porozprával Miroslav Dužík z Hornoliptovského kuruckého regimentu Vavrišovo.

((myvideo:2))

Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín