Na západnom Slovensku pribudne nová spravodajská televízia

  • Spravodajstvo
  • 14. septembra 2011, 09:14
  • Autor:sita/red

BRATISLAVA/PIEŠŤANY – Rada pre vysielanie a retransmisiu udelila v utorok 13. septembra licenciu na novú spravodajsko-publicistickú televíziu s názvom Západoslovenská televízia. Mala by pokrývať územie západného Slovenska vrátane Záhoria, Bratislavy, Piešťan a Nového Mesta n. Váhom, vysielať začne koncom tohto roka.

Televízia v tomto segmente chce ponúknuť podrobné spravodajstvo z regiónov, diskusné relácie zamerané na obce a mestá a predstavovať zaujímavosti z regiónov. „Práve takýto druh televíznej skladby na západnom Slovensku chýba“, hovorí konateľ spoločnosti prevádzkujúcej novú televíznu stanicu Pavol Galbavý s tým, že veľké televízie obchádzajú malé regionálne dianie.
 
Západoslovenská televízia ponúkne krátke dokumentárne filmy z vlastnej produkcie a tiež filmy od iných producentov z ostatných lokalít Slovenska. Divák bude informovaný o malých kultúrnych podujatiach ako aj celoslovenských akciách. Nebude chýbať ani vzdelávací rozmer formou diskusií o zdraví, módnych trendoch, voľnočasových aktivitách či relácie o stavebníctve, elektrotechnike a motorizme. Na obrazovkách sa vystriedajú známe tváre, konkrétne mená však Galbavý prezradiť nechcel. V nedeľu sa môžu diváci tešiť na cyklus relácií Hľadanie – s duchovným podtónom na rôzne témy ako zmysel života, drogové závislosti, poradňa so psychológom a diskusie na tému vznik života na zemi.

Televízia bude vysielať cez káblové rozvody, IPTV a taktiež cez DVB-T vysielače. Spustenie Západoslovenskej televízie je plánované koncom tohto roka. Sídlo televízie bude v Bratislave.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj