Bylinkárka radí: Čaj pri žalúdočnom vrede

  • Kultúra a spoločnosť
  • 13. septembra 2011, 15:18
  • Autor:Anna Kopáčová

Bylinkárka Anna Kopáčová z Vrbového sa alternatívnou liečbou zaoberá od chvíle, keď sama potrebovala pomoc. Je držiteľkou certifikátu, ktorý ju oprávňuje pestovať a spracovávať liečivé rastliny. Pozná všetky bylinky, ktoré rastú v našich lesoch, na lúkach i v záhradách. Tentoraz vám poradí, aký čaj pri žalúdočnom vrede.

Žalúdočný vred sa najčastejšie objavuje na vnútornej sliznici žalúdka, ktorú poškodzuje. Počas roka sa môže niekoľkokrát otvoriť aj zahojiť. Vyvolávajú ho vonkajšie aj vnútorné príčiny. Kyselina chlorovodíková je súčasťou tráviacich štiav a je jednou z najčastejších príčin vredov. Bylinky významne prispejú k hojeniu gastroduodenálnych vredov.  

Čaj pripravíme z týchto byliniek: sladké drievko 5 g, nechtík 20 g, skorocel 20 g, trezalka 10 g, černohlávok 20 g, nátržník 10 g, palina 5 g a ibiš 10 g. Čajovú lyžičku tejto zmesi dáme do pohára, zalejeme štvrť litrom vriacej vody. Lúhujeme desať minút. Prvú šálku vypijeme ráno nalačno a druhú v priebehu dňa. Okrem toho tri týždne pred každým jedlom vypijeme pol pohára šťavy z kapusty bielej.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava