Babuškológovia pokrstili Jožinkovu knihu čokoládou

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 13. septembra 2011, 13:24
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Začiatkom septembra sa humorista Jozef Babušek dožil okrúhlej deväťdesiatky. Osláviť ju prišiel do Piešťan, do Domu umenia. Pri tejto príležitosti v spoločnosti rodiny a svojich priateľov pokrstil novú knihu o jeho diele a živote s názvom Nie len Jožinko. Krstilo sa čokoládovými bonbónmi, na ktorých bol vyobrazený Babuškov celoživotný súputník – kreslený „Idiot“.

Oslávenec dostal od primátora Piešťan Rema Cicutta sladký darček – deväťdesiat čokoládových bonbónov. K jubileu však autori – takzvaní babuškológovia – pripravili súhrnnú knihu o Jožinkovom diele. Autor prvého slovenského komixu si na pozornosti veľmi nepotrpí. Počas slávnostného večera si pred objektívmi zakrýval tvár a takmer každú vetu o jeho osobe glosoval vtipnou a ironickou poznámkou. „Poprosím pánov zvukárov, aby Jožinkovi dali malý mikrofón, aby sme aj my mohli počuť tie vtipné poznámky,“ povedala vedúca kancelárie primátora mesta Drahomíra Moretová.
K jubileu prišli oslávencovi zablahoželať jeho priatelia, okrem iných i spisovateľ Tomáš Janovic, ale aj zostavovateľ publikácie František Jablonovský. Z Kanady pri tejto príležitosti priletela i Jožinkova dcéra Laura s rodinou. Kamarát, kritik a obdivovateľ diela Jozefa Babušeka, prozaik a publicista Kornel Földvári, začal svoju reč takto: „Milí priatelia, neľakajte sa, v tom chaose som si v aute zabudol nalepiť zuby. Neberte to ako prejav neúcty k vám, ale naopak ako prejav dôvery. Cítim sa tu ako doma, kde tiež zuby najradšej nenosím, odhadzujem ich. Berte to, prosím, ako prejav lásky k Piešťanom a ľuďom, ktorých nazývam priateľmi.
Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava