Žitňanská v reprezentácii

  • Hokej / Šport
  • 12. septembra 2011, 08:54
  • Autor:(šg), foto: archív (gž)

PIEŠŤANY – Hoci sa nová hokejová sezóna ešte len začína, talentovaná a stále ešte len 14-ročná piešťanská hokejistka Gabriela Žitňanská má už za sebou osem reprezentačných štartov v drese ženskej reprezentácie Slovenska!

Aktuálnej hokejbalovej majsterke sveta to ide aj na ľade. Na úvod sezóny si zahrala za ženy Slovenska na Turnaji štyroch v Prievidzi. Tam mala v zápase s Českom reprezentačnú premiéru v seniorskej kategórii. Okrem toho nastúpila aj v dueloch s Francúzkami a Rakúšankami. V zápase s Francúzskom dokonca ako obrankyňa vyrovnala na 2:2 a postarala sa o predĺženie – v ňom vyhrali Slovenky 3:2. Keďže naše hráčky zvíťazili aj v ostatných dvoch zápasoch, stali sa víťazkami turnaja v Prievidzi.

V závere augusta dostala Gabriela šancu reprezentovať Slovensko aj na Turnaji ôsmich krajín vo fínskom Vierumäki. Na ňom napokon skončili naše ženy na siedmom mieste a Žitňanská si zahrala vo všetkých piatich zápasoch. V skupine prehrali Slovenky so Švédskom 1:4, Fínskom 0:2 a Kanadou 0:11. V zápase o konečné siedme miesto však zdolali Japonsko 4:0. Mimo turnaja sa stretli aj s Ruskom, ktorému podľahli 3:8. „ Vo Fínsku sa zišla veľmi silná konkurencia. Okrem družstiev, s ktorými sme si zahrali, tu boli aj Američanky a Švajčiarky. Tie však hrali spolu s Ruskom a Japonskom v druhej skupine. Po úvodnej prehre so Švédkami sme zahrali výborný zápas s Fínkami, no v druhej tretine sme dostali dva góly a zápas sme prehrali 0:2. Do súboja s favorizovanou Kanadou sme išli s jediným cieľom – neprehrať dvojciferným rozdielom. Žiaľ, v prílišnej snahe sme štyrikrát zle striedali, z čoho rezultovali štyri góly v našej sieti. Po turnaji sme si mimo súťaže zahrali aj proti Ruskám. Oba tímy sa zložili na zaplatenie hracej plochy, no pre nás to bola ďalšia dobrá skúsenosť so silným súperom," prezradila nám o turnaji jediná piešťanská hráčka v slovenskom výbere.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel