Zatepľujú pastoračné centrum, bude aj nová fasáda

  • Spravodajstvo
  • 12. septembra 2011, 10:52
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Návštevníci a obyvatelia Piešťan si posledné týždne mohli všimnúť, že pri Kostole sv. Cyrila a Metoda vládne čulí stavebný ruch. Od začiatku septembra tu totiž robotníci začali so zatepľovaním budúceho pastoračného centra. Zateplenie časti od Auparku a poloblúk z vnútornej strany budovy kostola by malo byť hotové do konca tohto mesiaca.

Správca farnosti sv. Cyrila a Metoda veľadôstojný pán farár Peter Sabol informoval veriacich ešte pred samotným začiatkom zatepľovacích prác. „Robí sa vonku, ale aj vo vnútri pastoračného centra, čo nie je až také viditeľné. Začali sme v úvode septembra a pokiaľ bude dobré počasie, práce budú ukončené o mesiac. Na zateplenie nám zostane ešte druhá časť – zadná stena z dvora. Do tej sa pustíme neskoršie,“ hovorí P. Sabol. Správca farnosti ani ďalší dôstojný pán kaplán nevyhlasovali žiadne obmedzenie, čo sa týka časového plánu svätých omší. Do kostola sa veriaci dostanú aj zo strany Nálepkovej ulice či po chodníku od starého trhoviska. Nemusia teda podliezať lešenie, ktoré obmedzuje prístup z Nitrianskej ulice.

Farnosť financuje zateplenie takmer výlučne z milodarov veriacich. Okrem toho tiež komunikujú z trnavským arcibiskupským úradom, ktorý tiež má záujem, aby sa ukončila dostavba pastoračného centra. Prvá časť zateplenia, od Auparku a pri budove kostola, si vyžiada finančné prostriedky okolo desaťtisíc eur.

Podľa slov správcu farnosti vdp. Petra Sabola je opatrný, čo sa týka určovania termínu celkového dokončenia pastoračného centra: „Je to závislé od veľkého množstva faktorov, som však optimista. Bol by som rád, keby sme už budúce Vianoce oslávili v novom, uvidíme.“ Po dokončení centra by sa farský úrad mohol presťahovať do nových priestorov. Presunú sa aj kancelárie či bývanie pre kňazov. Okrem toho by mali vzniknúť ďalšie priestory – malá a veľká zasadačka.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín